Pradėtas tyrimas dėl bliuzo karaliaus B.B.Kingo nunuodijimo

  • Teksto dydis:

Las Vegaso policija pradėjo tyrimą dėl bliuzo karaliaus B.B.Kingo įtariamo nužudymo, pirmadienį pranešė Nevados koronerio biuras, kai legendinio gitaristo dukros apkaltino jo padėjėjus nunuodijus jų tėvą.

89 metų B.B.Kingas mirė gegužės 14 dieną Las Vegase, kur buvo jo rezidencija, nors dainininkas daugiausiai laiko praleisdavo gastrolėse, kurias tęsė iki pat praeitų metų.

Dvi B.B.Kingo duktros – Karen Williams (Karen Viljams) ir Patty King (Pati King) – pareiškė, kad jų tėvą nunuodijo jo verslo vadybininkė Laverne Toney (Lavern Toni) ir jo asmeninis asistentas, pranešė pramogų pasaulio naujienų portalas „E!Online“.

„Esu įsitikinusi, kad mano tėvas buvo nunuodytas ir kad jam buvo duota pašalinių medžiagų, siekiant sukelti jo per ankstyvą mirtį“, – dukros rašė atskiruose rašytiniuose parodymuose, kurių tekstai buvo vienodi, nurodė „E!Online“.

„Prašau dėl to pradėti oficialų tyrimą“, – rašoma teismo dokumentuose.

L.Toney, kuri yra B.B.Kingo testamento vykdytoja, jo dukrų kaltinimus atmetė.

„Jos visuomet kėlė visokius įtarimus. Kas nauja?“ – L.Toney žodžius citavo „E!Online“.

B.B.Kingo palikimo patikėtinis taip pat atmetė „absurdiškus“ dukrų kaltinimus.

„Tikiuosi, kad jos turi faktinį pagrindą, kuriuo galėtų paremti savo juodinančius ir šmeižiančius pareiškimus“, – sakoma patikėtinio Brento Brysono (Brento Braisono) pranešime, kurį citavo portalas.

Anksčiau vietos koroneris patvirtino, kad pradėtas tyrimas dėl nužudymo ir kad bus atliktas B.B.Kingo palaikų skrodimas.

„Mūsų koroneris perėmė jurisdikciją dėl #BBKingo palaikų, atliks autopsiją. Rezultatai: mažiausiai po 6–8 sav. Tyrimas dėl nužudymo kartu su @LVMPD (Las Vegaso policijos departamentu)“, – sakoma Klarko apygardos koronerio biuro „Twitter“ žinutėje.

Palaikų tyrimui atlikti reikės laiko, todėl B.B.Kingo laidotuvės jo pamėgtame Memfio mieste buvo atidėtos, pranešė vietos žiniasklaida.

Atlikėjas, kurio tikrasis vardas – Riley B.Kingas (Railis B.Kingas), gimė skurdžioje šeimoje ir užaugo dirbdamas medvilnės plantacijose, bet vėliau išmoko brazdinti gitarą ir įžengė į muzikos verslą, atvykęs į Memfį ir pradėjęs dirbti radijo stotyse.

Jis tapo žinomas kaip „Beale Street Blues Boy“ (Bilio gatvės bliuzo vaikis), o galiausiai pasirinko B.B.Kingo sceninį vardą.

Dešimtmečius B.B.Kingas rengdavo koncertus beveik kiekvieną vakarą ir tapo bene žinomiausiu bliuzo virtuozu, grodamas muziką, kurios šaknys susijusios su afroamerikiečių bažnytinėmis giesmėmis, būdingomis JAV pietinėms valstijoms.

Memfyje, kuris ilgą laiką buvo jo pagrindinė gyvenamoji vieta, 2008 metais buvo atidarytas B.B.Kingo muziejus ir Deltos aiškinamasis centras, kur galima pamatyti su legendiniu gitaristu susijusių daiktų ir susipažinti su Misisipės deltos regiono kultūros paveldu.

Jo kapas gali pritraukti į tą muziejų dar daugiau turistų.

Rokenrolo karalius Elvis Presley (Elvis Preslis) buvo palaidotas savo viloje „Graceland“, kuri kasmet pritraukia apie 500 tūkst. lankytojų ir yra pat populiariausias turizmo objektas Memfyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių