Pokylyje „Met ball“ triumfavo senojo stiliaus spindesys

  • Teksto dydis:

Senojo stiliaus spindesys, ypač – juoda ir balta spalvos, pirmadienį karaliavo metiniame Kostiumo instituto pokylyje Metropoliteno muziejuje, į kurį buvo susirinkusios Holivudo ir mados pasaulio žvaigždės.

Senojo stiliaus spindesys, ypač – juoda ir balta spalvos, pirmadienį karaliavo metiniame Kostiumo instituto pokylyje Metropoliteno muziejuje, į kurį buvo susirinkusios Holivudo ir mados pasaulio žvaigždės.

Šis pokylis, dar vadinamas „Met ball“, yra svarbiausias Niujorko mados kalendoriaus renginys. Pernai pokylio tema buvo pankai, o šiemet prašmatnumo kartelė buvo gerokai pakelta: moterys rinkosi žemę šluojančias suknias, o vyrų buvo paprašyta apsirengti frakus. Keli vyrai atėjo net su cilindrais.

Prašymas – ar, kaip kai kas sakė, pasiūlymas – dėl frakų atitiko šiemetinės Kostiumo instituto parodos, kuri visuomenei atidaroma ketvirtadienį, temą – „Charlesas Jamesas (Čarlzas Džeimsas): anapus mados“ (Charles James: Beyond Fashion). 1978 metais miręs Ch.Jamesas buvo dizaineris, kuris panaudodamas sudėtingas drapiravimo technikas kūrė įspūdingas, skulptūriškas suknias.

Tai pirmoji naujo, 40 mln. dolerių atsiėjusio Annos Wintour (Anos Vintur) kostiumo centro paroda.

Pati legendinė „Vogue“ redaktorė A.Wintour, kuri buvo pokylio šeimininkė, vilkėjo margą „Chanel“ „couture“. Tarp pirmųjų svečių buvo aktorė Sarah Jessica Parker (Sara Džesika Parker), kuri puikiai perteikė Ch.Jameso stilių pasipuošusi prabangia „Oscar de la Renta“ suknia su juodu korsetu ir pūstu baltu sijonu, nugarinėje dalyje dekoruotu juodų „grotelių“ raštu. Sijono apačioje nugarinėje dalyje buvo dramatiškai išraitytas dizainerio vardas.

Juodos ir baltos spalvų deriniu taip pat pribloškė aktorė Charlize Theron (Čarliz Teron), kurios balta „Dior“ buvo puošta juodomis vertikaliomis, persipinančiomis juostomis. Ją atlydėjo naujasis draugas, aktorius Seanas Pennas (Šonas Penas).

Kitos viešnios, pasirinkusios baltos ir juodos derinį, buvo aktorės Anna Kendrick (Ana Kendrik), pasirinkusi „J.Mendel“ kūrinį, ir Hailee Steinfeld (Haili Steinfeld) su rafinuota „Prabal Gurung“ suknia, kuri šiek tiek priminė klasika tapusią Ch.Jameso 1953 metų „Dobilo“ suknią.

S.J.Parker apranga, papildyta ilgomis baltomis pirštinėmis ir aukšta šukuosena, turėtų sužavėti mados entuziastus, o naujesnę mados padangių žvaigždę, „Oskarą“ pelniusią aktorę Lupitą Nyong'o (Lupitą Njongo), gerbėjai, regis, įvertino prieštaringai.

Ji vilkėjo trumpą rudą suknelę, o virš jos – karoliukais ir plunksnomis puoštą ryškiai žalią „tinklą“, buvo priderinusi galvos juostą ir delninukę. „Prada“ apdaras šiek tiek priminė „flapper“ stilių ir, galbūt, buvo tam tikra duoklė ankstyvajai Ch.Jameso kūrybai.

Supermodelis Karolina Kurkova spindėjo su „Marchesa“: sluoksniuota, pūsta, vidurnakčio mėlio suknia su gėlių rašto detalėmis. Ne tokį didelį entuziazmą sukėlė Katie Holmes (Keiti Holms) su ryškiai geltona ir nuo pečių krintančia „Marchesa“.

Vidurnakčio mėlį taip pat pasirinko Kim Kardashian (Kim Kardašian), kurios „Lanvin“ suknia buvo su itin daug atidengusiu skeltuku priekyje. Realybės televizijos žvaigždę atlydėjo jos mylimasis Kanye Westas (Kanajus Vestas).

Aktorė Idina Menzel priminė neseną, sėkmės sulaukusį savo darbą įgarsinant „Ledo šalį“ (Frozen) – ji pasidabino šerkšną primenančia balta „Donna Karan Atelier“ suknia su šleifu. Baltai taip pat pasipuošė Rihanna (Rijana), kuri vilkėjo prigludusią, pilvo nedengiančią „McCartney“ suknelę.

Po jos raudonu kilimu žengė Kate Bosworth (Keit Bosvort), pasipuošusi blyškiai rožine „McCartney“ suknele. Tą pačią spalvą pasirinko Taylor Swift (Teilor Svift), kurios „Oscar de la Renta“ suknia, kaip ir daugelis kitų tą vakarą, buvo su šleifu.

Blake Lively (Bleik Laivli) pelnė daug pagyrų už įkūnytą senojo kino dvasią su rausva „Gucci“ suknele ir dramatišku šleifu.

Tačiau pokylyje buvo ir ryškių spalvų pliūpsnių: aktorė Emmy Rossum (Emi Rosum) vilkėjo geltoną, spalvingais gėlių raštais puoštą „Carolina Herrera“, Allison Williams (Alison Viljams) iš HBO serialo „Girls“  oranžinę „Oscar de la Renta“, Emma Stone (Ema Stoun) – pilvą atidengiantį violetinės viršutinės dalies ir raudono sijono ansamblį, kurį sukūrė Thakoonas (Takunas), Reese Witherspoon (Ris Viterspun) – ryškiai rožinę „McCartney“ suknelę.

Kaip ir L.Nyong'o atveju, vertintojai nesutaria dėl Zoe Saldanos (Zojės Saldanos) apdaro – drąsaus silueto „Michael Kors“ suknios. Tuo tarpu pats Michaelas Korsas (Maiklas Korsas) negailėjo pagyrų Ch.Jameso kūriniams: „Jis kūrė sudėtingus drabužius, kurie atrodė paprastai, o ar ne tai mes visi norime daryti?“.

Tarp dizainerių, šia proga turėjusių daugiausiai darbo, regis, buvo Ralphas Laurenas (Ralfas Lorenas), kuris aprengė ne tik visą būrį žvaigždžių, bet ir kolegą dizainerį Calviną Kleiną (Kalviną Kleiną).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių