Po pasipiktinimų M.A.M.A apdovanojimais – policijos žinia: pradėtas aplinkybių tikslinimas

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą vykę muzikiniai M.A.M.A. apdovanojimai sukėlė tikrą audrą viešojoje erdvėje. Tiek interneto komentatoriai, tiek politikai skelbė nesuprantantys, ką galvojo apdovanojimų organizatoriai, kad karantino metu buvo surengtas toks renginys. Po viešų kritikos strėlių pareigūnai ėmėsi veiksmų – ruošiasi tikslinti ceremonijos aplinkybes.

Į tai, kad karantino metu surengtas toks renginys sureagavo didelis kiekis internautų, kurie vieningai teigia, kad Lietuvoje egzistuoja dvigubi standartai. Sureagavę į nepasitenkinimus socialinėje erdvėje Lietuvos policija nusprendė pradėti aplinkybių tikslinimą.

„Dėl vakar Kaune, „Žalgirio“ arenoje vykusio M.A.M.A. apdovanojimų renginio, Kauno policija pradėjo aplinkybių tikslinimą, visa surinkta medžiaga bus įvertinta ir priimti sprendimai“, – nurodė Lietuvos policija, dėkodama už pilietiškumą.

Dėl vakar Kaune, Žalgirio arenoje vykusio MAMA apdovanojimų renginio, Kauno policija pradėjo aplinkybių tikslinimą, visa surinkta medžiaga bus įvertinta ir priimti sprendimai. Ačiū visiems už pilietiškumą.

Posted by Lietuvos policija on Sunday, March 28, 2021

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis BNS teigė, jo Kauno policija šeštadienį sulaukė apie 30 pranešimų dėl galimų pažeidimų renginyje.

„Bus patikrintos visos aplinkybės ir nustatyta, kokie ten buvo pažeidimai, kas pažeidė, o tada bus kitokie sprendimai“, – BNS sakė R. Matonis.

Pasipiktinimas kilo po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė M.A.M.A dalyvių nuotraukos, būtent tada pasipylė pikti komentarai apie dvigubus standartus bei renginiui pradėta klijuoti etiketė, kad šis susibūrimas „puota maro metu“.

Dar vakar vakare Laisvės frakcijos Seime seniūnė Ieva Pakarklytė socialiniame tinkle „Facebook“ klausė, ar M.A.M.A apdovanojimams negalioja karantinas: „Sakote, tik filmavimas su keliais šimtais žmonių, įskaitant „ribotą kiekį kviestinių svečių“. Ne ne, tikrai ne renginys. Puota maro metu“.

Savo reakcija taip pat pasidalijo ir Seimo narys Justas Džiugelis. Jis renginį taip įvardijo, kaip puota maro metu.

„Nesuvokiamas šio vakaro M.A.M.A organizatorių ir ten besipuikuojančių dalyvių ciniškumas. Tikiuosi greitos ir griežtos atsakingų institucijų reakcijos. Puota maro metu yra nedovanotina“, – piktinosi parlamentaras.

Primename, kad šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko Lietuvos muzikos apdovanojimai M.A.M.A. Į dešimtą kartą vykstančią ceremoniją dėl COVID-19 pandemijos apribojimų šiemet pakviesti tik nominantai, salėje nebuvo žiūrovų.

Renginio organizatoriai skelbė, kad visiems dalyviams prieš renginį buvo atlikti COVID-19 testai.

Šventinį vakarą įteikta 16 statulėlių 2020 metų geriausiems. Ant scenos pasirodė taip pat pasirodė „The Roop“, OG Version, Virgis Stakėnas su Keanu Blunt, „Sisters On Wire“ ir kiti. Taip pat iš „Žalgirio“ arenos buvo tiesiami muzikiniai tiltai į kitas Kauno miesto vietas, kuriose laukė Justinas Jarutis, „Saulės kliošas“. Taip pat eteryje skambėjo linksmiausi bei skandalingiausi M.A.M.A 10-mečio įvykiai ir istoriniai pasirodymų įrašai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viciokas

Viciokas portretas
Cia jau grupinis pisbalis,kiekvienam po 500 jevrus "premijos".

Anonimas

Anonimas portretas
PER tokius ligos ir plinta,vieni sedi namie ,o kiti daro ka nori.

Ty

Ty portretas
Gavo atkatą ir įvyko renginys kur buvo policija ka nežinojo visa lietuva žinojo apieta renginį pas ž.pgu butu tai duris išpjautų ir visus suguldytų su elektros šoku
VISI KOMENTARAI 21

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių