Po kelerių metų pasiruošimo apkeliavo pasaulį

  • Teksto dydis:

Vilniečiai Ieva ir Donatas vos po pusmečio nuo pažinties pradžios žinojo, kad drauge leisis į didžiausią savo gyvenimo nuotykį – apkeliaus pasaulį. Tam ilgus metus kaupė pinigus ir net du kartus turėjo emigruoti.

Už tokius pinigus būtų galima įsigyti butą ar naują automobilį, tačiau pora sako, kad jokie daiktai neatpirktų emocijų, kurias jie patyrė nepamirštamoje kelionėje. Poros namuose akį traukia gausybė nuotraukų, kuriose užfiksuotos jų kelionės akimirkos ir didžiausios svajonės išsipildymas.

Jie ne tik apkeliavo pasaulį, bet ir namo parsivežė didelį bagažą naujų potyrių: Argentinoje ragavo skaniausių kepsnių, Amazonės džiunglėse žvejojo piranijas ir gaudė krokodilus, Prancūzų Polinezijoje glostė rajas, Naujojoje Zelandijoje vaikščiojo ant ledynų ir leidosi net nuo 7 m krioklio, Australijoje darėsi asmenukes su kengūromis ir stebėjo šokinėjančius banginius, Naujuosius sutiko plaukdami kruiziniu laivu Honkonge, o per Valentino dieną Patajos paplūdimyje juos užpuolė žiurkės ir tarakonai.

Tai – tik maža dalis to, ką pora patyrė kelionėje. Per 10 mėnesių pora apkeliavo 18 šalių. Jie stengėsi kuo geriau pažinti vietinius, jų kultūrą, išmėginti pramogas, išragauti skirtingas virtuves.

Nesibaimino ir gatvėje siūlomo maisto, nes, pasak jų, būtent ten gali atrasti perliukų. Idėja apkeliauti pasaulį jiems kilo prieš penkerius metus, kai buvo pažįstami vos pusmetį. Pasiruošimas didžiausiam gyvenimo nuotykiui užtruko kelerius metų.

Norėdami sutaupyti reikiamą pinigų sumą jie dirbo ir Londone, ir Los Andžele. Užsidirbę pakankamai, metė gerai apmokamus darbus ir grįžo į Lietuvą.

Didžiausiu galvos skausmu porai tapo svarstymas, ką krauti į kuprines. Galiausiai kiekvienas daiktas buvo kruopščiai atrinktas, bet dėl didelio svorio teko kone pusės mantos atsikratyti. Dabar jie tikina bet kurioje kelionėje išsiverčiantys su itin mažu bagažu.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidos „Gyvenimas“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių