Po infarkto mirė garsus Indijos aktorius O. Puri

  • Teksto dydis:

Garsus Indijos aktorius Om Puri (Om Puris), užsienyje žinomas dėl vaidmens hitu tapusiame filme „Gandis“ (Gandhi), penktadienį patyrė infarktą ir mirė, būdamas 66-erių metų.

Naujienų agentūra „Press Trust of India“ pranešė, kad O. Puri mirė nuo infarkto savo rezidencijoje Mumbajuje, kur įsikūręs Bolivudas.

O. Puri kino debiutas buvo vienas 8-ojo dešimtmečio vidurio filmas marathų kalba, o paskui jis tapo virtinės hitų hindi kalba žvaigžde, be to, suvaidino keliuose Pakistano filmuose, bet dėl šių darbų sulaukė prieštaringų vertinimų.

Jis taip pat vaidino virtinėje britų filmų, pavyzdžiui, Richardo Attenborough (Ričardo Atenboro) 1982 metų epe apie Indijos nepriklausomybės judėjimo lyderį Mahatmą Gandhi.

O. Puri nusifilmavo ir Holivudo filme „Čarlio Vilsono karas“ (Charlie Wilson's War), o 2014 metų „Šimto žingsnių kelionėje“ (The Hundred Foot Journey) vaidino su britų aktore Helen Mirren (Helen Miren).

Apdovanotas ordinu

Už nuopelnus kino industrijai jis buvo apdovanotas ketvirtu pagal laipsnį Indijos civiliniu apdovanojimu – ordinu „Padma Shri“.

Iš Bolivudo plūdo užuojautos žinutės. „Liūdnas ir sukrėstas sužinojęs, kad įvairiapusis aktorius O. Puri šiandien anksti ryte mirė nuo infarkto. #Ilsėkis ramybėje“, – „Twitter“ parašė jo artimas draugas ir režisierius Ashoke Panditas (Ašokė Panditas).

„Matydamas jį gulintį savo lovoje, tokį ramų, negaliu patikėti, kad nebėra vieno didžiausių mūsų aktorių #OmPuri. Labai liūdnas ir sukrėstas“, – ten pat rašė aktorius Anupamas Kheras.

„Ministras pirmininkas reiškia užuojautą dėl aktoriaus O. Puri mirties ir prisimena jo ilgą karjerą teatre bei kine“, – sakoma Indijos lyderio Narendros Modi (Narendros Modžio) oficialioje „Twitter“ paskyroje.

O. Puri gimė 1950 metais Harjanos valstijoje, pandžabų šeimoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių