Plaukikas G. Titenis: negaliu pakęsti vienatvės

  • Teksto dydis:

Praėjusią vasarą vienas tituluočiausių Lietuvos plaukikų Giedrius Titenis pagaliau išpildė seną žmonos norą – sutiko kardinaliai pakeisti gyvenimą. Pora pardavė butą Anykščiuose, susikrovė kartu užgyventą turtą ir išvažiavo gyventi į Vilnių.

„Ne vienerius metus apie tai svajojau. Anykščiai – puikus miestas, kurį mylėsime visą gyvenimą, bet labai norėjosi išeiti iš komforto zonos. Tik štai Giedrius niekaip nesutikdavo. Gimtajame mieste viskas buvo sustyguota pagal jo režimą – treniruotės, poilsis ir šiek tiek laisvalaikio. Dabar labai panašiai gyvename ir sostinėje“, – LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams prisipažino Arminta Titenė.

Iškart po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių gyvenimą aukštyn kojomis apvertusi pora pirmosiomis savaitėmis Vilniuje negalėjo atsidžiaugti maisto į namus pristatymo paslauga. Vėliau, kai baigėsi atostogos, gyvenimas vėl grįžo į įprastas vėžes – šeštą valandą ryto 27-erių plaukikas jau skrodžia vandenį Lazdynų baseine.

„Plaukimas – labai sunkus sportas. Ne tik dėl to, kad reikalauja didžiulių fizinių pastangų. Sunkiausia priprasti, kad didžiąją laiko dalį plaukdamas esi vienas – negali su niekuo pasikalbėti ar pajuokauti. Visą laiką matai tik liniją, kuria seki, ir girdi vandens teškenimą. Gal todėl laisvu metu labai nemėgstu būti vienas – jeigu Arminta dirba, o aš turiu laisvo laiko, einu susitikti su draugais“, – pasakojo tituluotas plaukikas.

O štai jo žmona jau įprato būti viena – Giedrius daug laiko praleidžia užsienyje vykstančiose treniruočių stovyklose. „Neslėpsiu – vyro labai pasiilgstu. Kartais net pykstu, kad dėl plaukimo turime aukoti asmeninį gyvenimą. Kita vertus, puikiai žinau, kad tų nuotaikų jam pačiam rodyti negaliu – nieko gero iš to nebus. Per penkiolika metų, kuriuos esame kartu, supratau, kad kompromisų būti negali – jeigu reikia rinktis tarp koncerto ir kelių papildomų valandų baseine, Giedrius visada pasirinks plaukimą“, – prieš televizijos kameras gyvenimo su vienu garsiausių Lietuvos sportininkų subtilybes atskleidė A. Titenė.

Moteris neslepia turėjusi viltį, kad po olimpinių žaidynių vyras baigs profesionalaus sportininko karjerą. Tačiau olimpiadoje patirtas nusivylimas šį sprendimą atidėjo. Dėl medalių turėjęs kovoti, bet į finalą nepatekęs plaukikas sako, kad nevykęs pasirodymas svarbiausiose jo karjeros varžybose – nesusipratimas. „Neradome bendros kalbos su treneriu, keistai jaučiausi. Bet pykti galėjau tik ant savęs“, – liūdnai prisipažino G. Titenis.

Šiandien 19.30 val. LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ komandai Giedrius ir Arminta atvers savo naujų namų sostinėje duris ir atvirai papasakos apie nesėkmes sporte, vis dar gludinamus aštrius gyvenimo kartu kampus bei atskleis, kodėl Titenių šeimos dar neaplanko gandrai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių