Pirmą kartą Lietuvoje – nacionalinis „Vas-Ki-Či“ čempionatas

  • Teksto dydis:

90-ųjų kartos vaikų itin mėgstamas, o prieš keliasdešimt metų ir vienas populiariausių žaidimų „Vas-Ki-Či“ kyla į naują lygmenį ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje.

Jau šį penktadienį vyks pirmasis šalyje tokio dydžio „Vas-Ki-Či“ čempionatas – dalyvių skaičius jau perkopė 100, besiregistruojančiųjų aktyvumas auga, o tarp planuojančių kautis – ir žinomų žmonių vardai.

Besiruošdami renginiui suvaskinti renginio autoriai spėjo ir su paprastais vilniečiais, ir net su sostinės meru. Pastarasis iškviestas į pirštų dvikovą nepasimetė ir, parodęs popieriaus lapo kombinaciją, laimėjo kovą: „Užtikrintai apgynė mero kėdę“, – juokiasi organizatoriai paslaptyje paliekantys žinomų žmonių, jau užsiregistravusių kovoti čempionate, pavardes.

Lietuvos „Vas-Ki-Či“ čempionas paaiškės kovojant tikrame ringe, kuomet kiekvienas žaidėjas kovos priešininkui rodydamas pagrindines pirštų kombinacijas: popierių, žirkles arba šulinį. Žaidėjai kovos iki dviejų pergalių ir vienas iš žaidžiančių pateks į kitą etapą.

„Vas-Ki-Či“ čempionato teisėjai – Lietuvoje puikiai žinomi muzikantai DJ Swix ir DJ Alko.

„Vienas prieš vieną, rajonas prieš rajoną. Lietuvos miestų ir miestelių gyventojai jau miklina riešus ir pirštukus intensyviai besiruošdami čempionatui. Kaip devyniasdešimt šeštaisiais – „Vas Ki Či!“ – ir nugalėtojas jau aiškus. Smagiausia yra tai, kad žaidimas – paprasčiausias iššūkis fortūnai, kiekvienas gali tapti čempionu garbingiausioje pogrindžio kovoje. Kviečiame ruoštis čempionatui labai rimtai, tačiau dalyvauti jame su šypsena ir gera nuotaika“, – teigia čempionato organizatoriai.

Pasibaigus čempionatui dalyviai bus kviečiami pasilikti penktą kartą vyksiančiame „Back To The Roots“ renginyje. Šiemet „Vas-Ki-Či“ čempionatas yra šio renginio dalis. „Back To The Roots“ pasirodys tokie atlikėjai kaip Mesijus ir Münpauzn, MC Svaras kartu su DJ Mamania, o atlikėjas „Mad Money“ renginyje pristatys naujausią savo albumą.

Lietuvos „Vas-Ki-Či“ čempionatas vyks šį penktadienį, spalio 14 d., sostinės menų fabrike „Loftas“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onno

Onno portretas
Tai labai Panasu i Seimo rinkimu beprotiskus zaidimus , Kai vieni klausia o kiti atsako nesamones ????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių