Penkiems lietuviškiems filmams – beveik milijonas eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos kino centras penkiems filmams skyrė 935 tūkst. eurų paramos.

Tarp paremtų projektų – du debiutiniai ilgametražiai vaidybiniai, du ilgametražiai vaidybiniai filmai ir vienas trumpametražis animacinis filmas.

Trečdalis visos paramos – 300 tūkst. eurų skirta režisierės Linos Lužytės ilgametražio vaidybinio filmo „Pilis“ kūrimui. Filme pasakojama migrantės ir jos mamos istorija, kurios siekia įsitvirtinti Dubline kaip muzikantės. Šis filmas – bendra Lietuvos, Airijos ir Vokietijos gamyba.

220 tūkst. eurų paramą gavo ir režisieriaus Tomo Vengrio debiutinis ilgametražis filmas „Gimtinė“. Filme – paauglystės drama apie dvylikametį berniuką, kuris patiria sudėtingas laisvės ir brandos akimirkas.

Režisieriaus Marato Sargsyano ilgametražio vaidybinio filmo „Tvano nebus“ kūrimui skirta 200 tūkst. eurų. Kartu su latviais ir vokiečiais kuriamamas filmas pasakoja apie į pilietinio karo sūkurį gimtinėje patekusį pulkininką, karo konsultantą.

200 tūkst. eurų gavo ir režisieriaus Tomo Smulkio debiutinis ilgametražis vaidybinis filmas „Žmonės, kuriuos pažįstam“. Bendrame Lietuvos, Latvijos ir Švedijos filme – skirtingos ir sudėtingos trijų žmonių skirtingos istorijos.

150 tūkst. eurų parama skirta režisieriaus Roberto Neveckos trumpametražiam animaciniam filmui „Sniego pastogė“. Tai istorija apie trisdešimtmetį Kostą, kuris atšiaurią žiemą po karo suniokotame Vilniuje gyvena apleistame bute su būriu nepažįstamųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių