Pažintis su „KlipVid“ dalyviais: D. Montvydas ir „Fly“

  • Teksto dydis:

Jau ketvirtą kartą LRT organizuoja muzikinių vaizdo klipų konkursą „KlipVid“ ir kviečia susipažinti su šiųmetiniais konkurso dalyviais.

Po eurovizinės sėkmės, patirtos Švedijos sostinėje, atlikėjas Donatas Montvydas nė už ką neatsisveikina su šiuo miestu. Šiandien jis pristato Stokholme nufilmuotą naujausios dainos „Fly“ vaizdo klipą, o netrukus ten sugrįš savireklamos tikslais.

Stokholme su 15-os šokėjų komanda nufilmuotas „Fly“ vaizdo klipas parodo jauno žmogaus gyvenimo ritmą didmiestyje.

„Laikėmės vieno kadro koncepcijos. Nekūrėme romantiško nuotykio, kokį matėte „I`ve Been Waiting for This Night“ klipe. Šįkart viską perteikėme judesiu. Aš atsirandu skirtingose miesto vietose, įsijungia Stokholmo žmonės. Šioje dainoje sakau: užmerk akis, atverk protą, palik problemas ir kilk į viršų. Tai atostogų nuotaikos daina. Todėl ir klipą kūrėme lengvą, dinamišką. Klausai ir norisi judėti“, – pasakoja D. Montvydas.

Užmerk akis, atverk protą, palik problemas ir kilk į viršų. Tai atostogų nuotaikos daina.

„Fly“ klipo judesį kūrė Švedijos choreografas Martinas Johansonas. Jam buvo pavaldi 15-os šokėjų trupė. Pačiam D. Montvydui, aplink kurį ir sukosi veiksmas, viską teko išmokti ypač greitai.

„Į Švediją nuskridau likus 2 dienoms iki filmavimo. Per tiek laiko, kiek turėjau, visą medžiagą galėjo įsisavinti nebent profesionalus šokėjas. Teko prisiminti visus įgūdžius, patirtį“, – sako D. Montvydas.

Jo klipo filmavimui dirigavo ta pati režisierė Sascha Jean-Baptiste, anksčiau kūrusi jo eurovizinį pasirodymą bei dainos „I`ve Been Waiting for This Night“ vaizdo klipą.

„Išlaikėme šiltus santykius su visa eurovizine komanda. Švedai nėra tie, kurie labai greitai priimtų tave kaip savą. Bet dabar pastebiu, kad daugiau nei metus besitęsianti mūsų draugystė duoda vis daugiau vaisių, jie padeda man atidaryti vis daugiau durų“, – pasakoja D. Montvydas.

Kaip tik tuo metu, kai Stokholme buvo filmuojamas lietuvio klipas, S. Jean-Baptiste lygiagrečiai dirbo su naująja Švedijos žvaigžde Zara Larrson, kuri kartu su Davidu Guetta atidarė Europos futbolo čempionatą.

Kitas išlikęs švediškosios D. Montvydo komandos narys – dainos „Fly“ kompozitorius Jonas Thanderis, dirbantis su aukščiausios klasės žvaigždėmis. O kūrinio „Fly“ tekstą parašė Charly Masonas – žmogus, kurio pavardė minima 2014-ųjų eurovizinės dainos nugalėtojos „Rise Like a Phoenix“ autorių eilutėje. Kaip tik šis kūrinys į tarptautines žvaigždes iškėlė Austrijos atlikėją Conchitą Wurst.

Kūrybinė grupė:

Režisavimas ir prodiusavimas – Jean Baptiste Group

Choreografas – Martin Jonsson

Stilistas – Marius Stanevičius

Operatoriai: Alex Gustafsson, Johan Storm

Redaktorius – Johan Storm

Šokėjai: Kamilla Halid, Lamin Holmén, Emilia Sandquist, Lisa Arnold, Johanna Bohm Hermansson, Sofie Ericson, Amir Ashoor, Adnan Sahuric, Pascal Chau, Amanda Arin, Pauline Eddeborn, Jonna Hökengren, Kim Pastor, Maja Andersson.

Muzikinių vaizdo klipų konkursas „KlipVid“ LRT organizuojamas jau ketvirtą kartą. Šių metų muzikinių vaizdo klipų konkurso prizinis fondas išaugo iki 6000 eurų. Nugalėtojui atiteks 2500 EUR, antrosios vietos laimėtojui – 1500 EUR, trečiosios vietos prizininko ir publikos simpatijų užkariautojo – po 1000 EUR.

Gruodžio 15 d. bus paskelbti konkurso nugalėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių