Paukščių festivalyje pasiektas rekordas

  • Teksto dydis:

Šiandien Kaišiadoryse vykusiame Paukščių festivalyje pasiektas dar vienas Lietuvos rekordas. Jo iniciatoriai – bendrovė „Kaišiadorių paukštynas“ ir Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija.

Profesionalūs grilio meistrai iš daugiau nei 7000 tūkst. skirtingų vištienos dalių, iškeptų ant grilio, bei daržovių ir vaisių suformavo rekordinio dydžio paukštį. Šis 3 m aukščio, 2 m pločio ir 3,5 m ilgio kūrinys svėrė daugiau nei pusę tonos.

Pasak Kaišiadorių rajono savivaldybės mero Vytenio Tomkaus, kaišiadoriečius ir miesto svečius Paukščių festivalis pakvietė ne tik linksmintis įvairiose varžybose, rungtyse ar koncerte, bet ir iš arčiau pažinti paukščius, juos apžiūrint parodoje, fotografijose, įvairiose edukacinėse veiklose ar išvykose.

„Rekordai iš maisto produktų tampa vis populiaresni, tad šios gražios šventės proga padovanojome dar vieną rekordą: tai buvo ir gražus reginys, ir vaišės šventės dalyviams,“ – teigė „Kaišiadorių paukštyno“ generalinis direktorius Audrius Augulis. 

Rekordui gaminti panaudoti keturiuose skirtinguose marinatuose paruošti vištienos produktai. Rekordinio dydžio paukštį papuošė ir skirtingų spalvų daržovės bei vaisiai. 

Šiam rekordui ruoštasi daugiau nei dvi savaites, o prie jo darbavosi daugiau nei pora dešimčių profesionalių grilio kepėjų ir padėjėjų. Pasak Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento Juozo Kaminsko, tokio dydžio paukščio ir dar iš maisto produktų niekas nėra padaręs.

„Šiam didžiausio paukščio rekordui pagaminti panaudota daugiau nei 400 kg marinuotos vištienos, taip pat apie 70 kg daržovių bei padažų. Šventės dalyviai ir svečiai nuo ryto stebėjo, kaip buvo kepama vištiena, o pats paukščio dekoravimas užtruko net 5 valandas,” – apie naują unikalų rekordą pasakojo J. Kaminskas.

Didžiausio paukščio iš vištienos rekordą užfiksavo ir į Lietuvos rekordų knygą įtrauks agentūra „Factum“. Po rekordo fiksavimo kepta vištiena išdalinta į šventę atvykusiems svečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių