Paskelbti Lietuvos eurovizinės komisijos nariai

  • Teksto dydis:

Nuo 2009-ųjų „Eurovizijos“ konkurso dalyvius vertina ne tik Europos šalių žiūrovai, bet ir komisijos nariai. Eurovision.tv svetainė penktadienio popietę paskelbė visų dalyvaujančių šalių komisijos narių sudėtis.

Kiekvienos šalies komisiją sudarys 5 nariai. Komisijų vertinimai yra tokios pačios vertės, kaip ir žiūrovų. Lietuvos komisiją sudarys muzikantas ir režisierius Vidas Bareikis, muzikos prodiuserė Eglė Nepaitė-Abaravičienė, dirigentas Vytautas Lukočius, muzikos prodiuseris Justas Čekuolis. Komisijai vadovaus operos solistė Nomeda Kazlaus.

Kiekvieno žiuri nario prašoma įvertinti vokalinius duomenis, sceninį pasirodymą, dainos kompoziciją ir originalumą, bendrą įvaizdį bei reitinguoti visų dalyvių pasirodymus. Komisijos nariai negali vertinti savo šalies atstovo. Kiekvienas žiuri narys balsuoja atskirai.

Į komisiją gali būti atrenkami tik tie nariai, kurie nebuvo įtraukti į komisijos sudėtį pastaruosius dvejus metus. Komisijos nariai turi būti vyresni nei 16 m. amžiaus, jie negali būti nacionalinių transliuotojų darbuotojai, turi būti profesiškai susiję su muzikos industrija. Jie privalo būti piliečiai tos šalies, į kurios sudėtį yra įtraukti. Komisijos nariai negali būti kaip nors susiję su konkurso dalyviais ar prisidėję prie jų pasirodymo rengimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių