Paryžiuje modeliu tapusi E. Straleckaitė svajoja tik apie atostogas

  • Teksto dydis:

„Pakeliauti norėčiau po Meksiką ir Braziliją, o gyventi – Italijoje“, - sako televizijos projektų dalyvė, profesionali šokėja Eglė Straleckaitė. Tokios mintys ją užplūsta artėjant birželiui, kuomet trenere dirbanti mergina net kelis mėnesius galės poilsiauti.

Pirmoji E. Straleckaitės užduotis – vizitas į mylimą Lietuvos pajūrį. Savaitei su draugais ji norėtų nukeliauti ir į kurią nors nedidelę Graikijos salą – Rodą ar Kosą. Daug keliaujanti šokėja patikino, jog 90 proc. jos išvykų susiję su darbu – tarptautiniais konkursais. Dėl aistros šokiams jai dažniausiai tenka viešėti Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Paryžiuje, kur neseniai dalyvavau drabužių dizainerės Aurelijos Jurkšaitytės ir stilizuotų medalių kūrėjos Irinos My My darbų fotosesijoje, lankiausi nebe pirmą kartą. Tik šįsyk mados sostinę mačiau kiek kitaip nei tuomet, kai buvau maža“, - sakė pašnekovė.

E. Straleckaitė tvirtino pamiršusi, kad greta pasaulinio garso objektų tvyro ir netvarka. Merginai slogų įspūdį paliko metro bei centrinės miesto gatvės. „Turėjome mažai laiko apžiūrėti tai, ką norėjau. Todėl į Paryžių tikrai dar teks grįžti“, - patikino šokėja. Tik tuomet jos lagaminas svers dar mažiau nei šįkart. E. Straleckaitė su šypsena pasakoja esanti iš tų žmonių, kuriems, ruošiantis į kelionę, reikia visko. Jei aviakompanijos neribotų lagaminų svorio, šokėjos asmeniniai daiktai turbūt svertų daugiausiai iš visų.

„Po kiekvieno skrydžio prisiekiu sau, kad išmoksiu susikrauti tai, ko reikia į mažą kuprinę... Ir aš tikrai kada nors tai padarysiu!“, - sakė E. Straleckaitė. Ji namuose turi tik gražų, didelį brolio dovanotą lagaminą. Jei prireikia mažesnių, tuomet pasiskolina.

Dizainerė Aurelija Jurkšaitytė, kurios kolekcijos pristatyme ir dalyvavo E. Straleckaitė, sakė šįkart didžiąją dalį drabužių kūrusi iš džinso. Autorė pasirinko ne tik klasikinę mėlyną spalvą, bet ir rožinį bei baltą audinį. Ne vieną drabužį A. Jurkšaitytė pasiuvo ir iš odos. „Naujoji linija skirta jaunimui. Norėjosi parodyti, kad audiniai, kurie laikomi kasdieniškais, irgi gali tapti vakaro puošmena“, - kalbėjo dizainerė.

Išskirtine aprangos detale tapo užtrauktukai, kurių ji sunaudojo keletą kilogramų. Pavyzdžiui, vienai suknelei dekoruoti prireikė net septynių masyvių užtrauktukų.

Prieš metus autorė pristatė savo kolekciją „Miesto ritmu“, kurios darbai buvo dedikuoti dar vienai pasaulio mados sostinei – Niujorkui. „Jau tuomet sakiau, kad kitą pristatymą skirsiu Paryžiui. Taip susiklostė, jog šiame mieste iš tiesų galėjome apsilankyti bei įamžinti darbus tose vietose, kur fotosesijas rengia garsiausi pasaulio mados kūrėjai“, - sakė A. Jurkšaitytė.

Vietas, kur bus fotografuojama, ji parinko kelis mėnesius prieš vizitą į Prancūzijos sostinę. Keletą ypatingų erdvių fotografui Ryčiui Survilai parodė jo draugas, gyvenantis Paryžiuje.

„Dar liko ne vieną neaplankyta mados sostinė. Teks užsukti ir į jas“, - apie kūrybinius planus užsiminė A. Jurkšaitytė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių