Paramos koncerte „Kartu iki pergalės“ – didžiulis finansinis palaikymas Ukrainai

„Prisiminkime Sausio 13-ąją prieš 26-erius metus. Mes tikėjomės pagalbos, dairėmės, kas mums gali padėti. Viena iš tautų, kuri buvo kartu su mumis, buvo ukrainiečiai. Dabar tokios pagalbos reikia Ukrainai, jos žmonėms, todėl būkime pilietiški, būkime atsakingi ir supraskime, kad mūsų laisvės nebus be jų laisvės“, – tokiais žodžiais į Lietuvos žmones Sausio 13-osios vakarą kreipėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Panašu, kad paramos koncerto „Kartu iki pergalės“ žiūrovai išgirdo premjero žodžius – koncerto metu Ukrainos žmonėms suaukota daugiau nei 110 tūkst. eurų.

Minint 26-ąsias Sausio 13-osios metines, LRT su partneriais surengė koncertą „Kartu iki pergalės“ ne tik šios įsimintinos datos aukoms atminti, bet ir pakvietė ištiesti pagalbos ranką karo nualintai Ukrainai. Šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė ir renginio vedėjai Ignas Krupavičius ir Eglė Daugėlaitė su koncerto žiūrovais sveikinosi ne tik lietuviškai, bet ir ukrainietiškai – paramos koncertas transliuojamas ir kaimyninėje valstybėje.

Renginio metu surinktos lėšos bus skirtos organizacijai „Blue Yellow“, kuri teikia visokeriopą pagalbą Ukrainos kariams, jų artimiesiems, našlaičiais likusiems vaikams, jų mamoms ir karo nusiaubtų miestų bendruomenėms.

Nelikti abejingais kvietė Lietuvos Respublikos prezidentė D. Grybauskaitė. „Su jumis esame liudininkai to, kaip skaudžiai mūsų Sausio įvykiai atsikartojo Ukrainoje – ir šarvuočiai, ir tankai, ir automatų šūviai į žmones, ginančius savo valstybę ir savo laisvę. Ukrainai iki šiol tai yra dabartis, kai tenka vienu metu kariauti fronte, ginti šalį ir gyventi, siekti permainų, tikėti ateitimi.

Lietuva – viena tų, galinčių geriausiai suprasti brolius ukrainiečius. Niekada nepamiršime, kad 1991 m. sausį Ukrainos savanorių grupė buvo tarp Seimo gynėjų. Pastarąjį laiką nuolat bendrai išgyvename mūsų šalims kylančius iššūkius ir grėsmes. Visada tvirtai remiame vieni kitus. Tai – iš širdies kylantis noras padėti Ukrainai, apginti teisę į laisvę. Už jūsų ir mūsų laisvę. Slava Ukraini, Slava Litvy“, – į Lietuvos ir Ukrainos žmones kreipėsi D. Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kažin kas parems kubiliaus apiplėštus pensininkus,kas parems iš lietuvos išvarytus žmones,bet jie riame banditus xaxolų ir visokius nusikaltėlius,ne veltui pasakyta,pasakyk kas tavo draugas ir aš pasakysiu,kas tu toks

Zenonui

Zenonui portretas
Prie ko cia Putinas ir Janukovicius? Kas ilindo i Ukraina ir pastate savas marionetes? Jums dar neaisku, kai Baidenas ir Makeinas ten skraido kas menesi? Janukovicius su savo korupcija buvo vaikai, palyginus su tuo ka daro dabartine Parasenkos hunta. Jis jau prazude apie 20000 savo pilieciu. Uz ka? Uz ka ukrainos kariuomene apsaudo Donbasa? Tai jus palaikot karo nusekaltelius? As paziuresiu kiek lesu is sito fondo atiteks Donecko vaikams...

Aistė

Aistė portretas
O aš ieškau DOSAAFo sąskaitos. Paaukočiau, kaip buvau įpratus, bet kažkodėl jos neberandu. Padėkite surasti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių