Pamatė kitokią Norvegiją: keliavo šunų kinkiniais

Šiemet į neįprastą kelionę išsiruošė fizikas Mindaugas Sarpis, kuris su komanda keliavo į vieną iš rečiausiai apgyvendintų vietų Europoje – Norvegijos šiaurę.

„Buvome penkiese, o kiekvienas kinkinys tempė apie 100 kg svorį. Buvome labai arti poliarinio rato, keliavome kalnų masyvais. (...) Iš viso šunų traukiamais kinkiniais per 6 dienas buvo nukeliauta apie 400 kilometrų“, – apie kelionę pasakoja M. Sarpis.

Kelionė buvo itin varginanti, mat, pavyzdžiui, po to, kai per 12 valandų kelionę buvo įveikta vos 100 km, dar reikėjo 5 valandų tam, kad būtų įrengta stovyklavietė.

Anot keliautojo, kelionė buvo naudinga ir dėl atliktų mokslinių tikslų, mat buvo atlikta meteorologinių tyrimų, kurių tose vietovėse anksčiau buvo atlikta labai mažai.

Daugiau apie kelionę – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
labai patiko straipsniukas,tikrai super,net pati susigundžiau nuvykti ir pradėjau ieškoti įvairios informacijos apie Norvegija. Pasidomėjus labai užsimaniau susipažinti su šios šalies kultūra ir radau gan nebloga svetainę :http://lektuvubilietaiinorvegija.lt/ .Joje ir kultūra šios šalies aprašyta ir kainos ,bilietai gan nebrangus ,plius dar kai šiemet neturim Lietuvoje žiemos,o Norvegija pasižymi šiaurietišku klimatu,tai išvis manau,kad ir vaikam įdomu bus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių