Pakvipo „Eurovizija“: jau galima siųsti dainas nacionalinei atrankai

Pirmieji pasiruošimo „Eurovizijos“ konkursui darbai prasidės jau visai netrukus, nurimus rinkimų karštinei. Bet nekantraujantys atlikėjai ir kūrinių autoriai į konkursą registruotis gali pradėti jau dabar. Taip sako LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Ilgamečio „Eurovizijos“ atrankų prodiuserio ir Lietuvos delegacijos konkurse vadovo Audriaus Giržado teigimu, oficiali registracija prasidės jau netrukus, bet nekantraujantys autoriai ir atlikėjai savo paraiškas gali siųsti jau dabar.

„Eurovizijai“ kūrinius siųsti galima jau dabar, nors mes oficialiai dar nepaskelbėme atrankos. Kai truputėlį atvės rinkimų aistros, iškart išleisime oficialų pranešimą ir paskelbsime taisykles.

Iš esmės jos lieka tokios pačios, kaip ir buvo pernai. Bet jei autoriai nekantrauja ir jau nori siųsti savo kūrinius, o atlikėjai – paraiškas, tai gali padaryti adresu eurovizija@lrt.lt. Paraiškas siųsti galima iki gruodžio 1 d., kaip ir pernai“, – apie konkurso taisykles pasakoja prodiuseris.

Anot A. Giržado, lygiai kaip ir pernai, atrankoje bus du atlikėjų pogrupiai, kurių viename dalyvaus atlikėjai su savo atsineštais kūriniais, kitame – su autorių pasiūlytais. Greičiausiai, jei tik pavyks susitarti su profesionalais kitose šalyse, konkurse išliks ir užsienio komisija. Kas ves atrankas į didžiausią Europos dainų konkursą, prodiuseris dar neatskleidžia.

„Tik galiu pasakyti, kad atranka tikriausiai nebus tokia ilga, kaip pernai. Matysime aštuonias atrankų laidas ir atlikėjo palaikymo koncertą. Atrankas pradėsime netrukus po Naujųjų, o baigti žadame iki kovo 11-osios – tą dieną vyks visi valstybiniai renginiai, todėl greičiausiai nelabai šoksime ir dainuosime eurovizine tema“, – nuotaikingai pasakoja A. Giržadas.

Daug metų atrankas organizuojantis LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris skatina autorius nebijoti siųsti kūrinių, o atlikėjus – išbandyti jėgas konkurse.

„Labai siūlyčiau drąsiai atrankoje dalyvauti atlikėjams, o ypač – dainų autoriams. Juk nepabandęs nesužinosi. Kodėl gi mes būtinai turime į konkursą vežtis kokią nors užsienietišką dainą, jei taip norėtųsi vežtis lietuvišką?“ – svarsto A. Giržadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių