Pakrikštytas jauniausias princo Williamo ir hercogienės Kate sūnus

  • Teksto dydis:

Pakrikštytas jauniausias princo Williamo ir hercogienės Kate sūnus - Louiso Arthuro Charleso vardu.

Ceremonija pirmadienio popietę vyko šeimos rate šv. Jokūbo rūmų koplyčioje Londone, jai vadovavo Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby'is.

Ceremonijoje nebuvo garsiausių Anglijos prosenelių: karalienės Elžbietos II Ir jos vyro princo Filipo. Pasak Bakingemo rūmų, tai nesusiję su jų sveikata. Britų karalienė šią savaitę turės kelis aukšto rango oficialius susitikimus, be kita ko, su JAV prezidentu Donaldu Trumpu Vindzore.

Atvykstant į koplyčią, mažasis princas miegojo ant savo mamos rankų - tai matyti vaizdo įraše, kurį Kensingtono rūmai paskelbė tviteryje. Įraše Kate vyskupui sako, kad jos sūnus yra „labai atsipalaidavęs ir ramus“. Ji viliasi, kad taip bus ir toliau.

„Aš labai džiaugiuosi ir privilegija laikau šiandien pakrikštyti princą Louisą - brangų vaiką ir Dievo gyvavaizdį, kaip ir mes visi“, - prieš tai tviteryje rašė J. Welby'is. Po pamaldų Klarenso rūmuose - oficialioje senelių princo Čarlzo ir hercogienės Kamilos rezidencijoje - buvo numatyta arbatėlė ir pyragas.

Svečių sąraše taip pat buvo Kate tėvai Michaelis ir Carole Middleton'ai, princas Haris ir hercogienė Meghan, kūdikio besilaukianti Kate sesuo Pippa Matthews ir jos vyras Jamesas Matthewsas, taip pat Kate brolis Jamesas Middletonas.

Mažasis princas turės šešis krikštatėvius - visi jie yra draugai ar artimieji. Nicholas van Cutsemas, Guy Pelly'is ir Harry'is Aubrey'is Fletcheris, anot britų žiniasklaidos, yra artimi Williamo draugai. Laura Meade yra Jameso Meade'o, buvusio Williamo moksladraugio Itono koledže, žmona. Hannah Carter yra Kate mokslo draugė, o Lucy Middleton - Kate pusseserė.

Princas Louisas pasaulio šviesą išvydo balandžio 23-iąją. Tai yra trečiasis Williamo ir Kate vaikas po princo George'o ir princesės Charlotte'ės. Jis yra penktasis sosto įpėdinių eilėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių