„Paklauskim Lietuvos“: olimpiečiai prieš LRT „grandus“

  • Teksto dydis:

Ką lietuvaičiai daro pirmiausia, gavę atlyginimą – grąžina skolas, eina apsipirkti ar susimoka mokesčius?

Šis nelengvas klausimas penktadienio vakarą teks LRT viktorinos „Paklauskim Lietuvos” žiūrovams bei dalyviams.

Šįkart sporto žvaigždės – parolimpietis Mindaugas Bilius, į Lietuvą parvežęs sidabro ir aukso medalius, gražuolė šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir nacionalinės krepšinio rinktinės masažuotojas bei talismanas Juozas Petkevičius  tiesioginiame eteryje kausis su LRT „grandų” komanda, kurios garbę gins legendinio „Klausimėlio” autorius bei vedėjas Juras Jankevičius bei žurnalistai ir TV laidų vedėjai Henrikas Vaitiekūnas bei Neringa Skrudupaitė.

Išgirdęs klausimą Henrikas Vaitiekūnas iškart prisipažino, kad dabar jis tiesiog priverstas atskleisti savo silpnybę  –  mat vos tik sulaukęs atlyginimo dienos jis skuba… apsipirkti.  „Ne, man neįdomūs nei rūbai, nei batai ar kiti kasdieniai daiktai. Man aktualu knygos. Tačiau, net ir praleidęs valandą knygyne, aš dažniausiai išeinu tuščiomis, nes labai sunku būna išsirinkti”,  –  sakė Henrikas.

Olimpietė Airinė Palšytė tvirtino, kad nei vienas iš pateiktų variantų jai nėra tinkamas. „Aš nesu iš tų moterų, kurios bėga apsipirkti, vos tik į sąskaitą įkrenta pinigai. Ir sąskaitas susimoku laiku. Ir neturiu skolų. Tačiau galvoju, kad tautiečiai visgi pasirinks sąskaitų apmokėjimą. Kiekvienas normalus žmogus, planuojantis savo finansus, taip darytų – pirmiausia sumokėtų tai, kas neišvengiama, o tada jau planuotų pirkinius”,  –  svarstė Airinė.

„Aš visų pirma apmokėčiau sąskaitas, nes man patinka praustis šviesoje ir šiltai gyventi”,  –  juokavo parolimpinių žaidynių medalininkas Mindaugas Bilius.

Kineziterapeutas Juozas Petkevičius pritarė Mindaugui, tačiau tvirtino, kad gavus atlyginimą visų pirma reiktų grąžinti skolas. „Liaudis sako: skola – ne rona, neužgis. Todėl, kad sąžinė būtų rami, reikia pirmiausia jų atsikratyti”,  –  sakė Juozas.

Žurnalistas ir TV laidų vedėjas Juras Jankevičius prisipažino esantis iš tų žmonių, kuris atsakingai planuoja savo išlaidas, todėl atlyginimų diena jam nėra ta šventė, kai bėga į parduotuvę ar puola mokėti sąskaitas. „Bet daug bendrauju ir tikrai žinau, kad lietuvaičiai pirmiausia bėga apsipirkti, nes paskui savęs palepinti nebus kaip. Sąskaitos ir skolos jiems „nueina” į antrą planą”,  –  tvirtino jis.

Nuomonių žaidimas „Paklauskim Lietuvos“ – jau penktadienio vakarą 19:30 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Vedėjas Ignas Andriukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių