Paaiškėjo rekordinio konkurso „Sveikuoliai šaunuoliai 2016“ nugalėtojai

  • Teksto dydis:

Konkurso „Sveikuoliai šaunuoliai 2016“ nugalėtojai ilsėjosi ir pramogavo vasaros stovykloje prie Dubysos. Konkurse, kurį organizavo programa Sveikatiada“, šiais metais dalyvavo rekordinis moksleivių ir mokyklų skaičius –  159 mokyklos ir beveik 4000 mokinių iš visos Lietuvos.

Finale dėl pagrindinio prizo  – 5 dienų „Sveikatiados“ stovyklos – varžėsi 10 sveikiausių ir šauniausių klasių.

Konkurso nugalėtojais po pusės metų įvairių užduočių buvo paskelbti Vilniaus inžinerijos licėjaus trečiokai ir Marijampolio (Vilniaus raj.) Meilės Lukšienės gimnazijos septintokai. Šis prizas ypatingas tuo, kad pasibaigus mokslo metams klasiokai galėjo dar pabūti drauge pramogaudami, sveikai ir aktyviai leisdami laisvalaikį sodyboje prie Dubysos upės. Abi klasės nugalėtojos nekantriai laukė stovyklos pradžios.

„Sveikatiados“ organizuojamas „Sveikuoliai šaunuoliai 2016“ konkursas skatina gyventi sveikai ir aktyviai, susimąstyti apie savo, draugo ar mokytojo mitybą bei fizinį aktyvumą. „Juk kartu gaminti smagiau, negu vienam suktis virtuvėje. Eiti pasivaikščioti su draugu taip pat daug smagiau, negu vienam kulniuoti iki mokyklos“, – sako projekto „Sveikatiada“ vadovė M. Čėglytė.

Kiekvieną dieną stovykloje mokiniai pradėdavo rytine mankšta. Pažindinosi su tradiciniais amatais: vėlė vilną, darė papuošalus iš žalvario, gamino sūrį, žaidė įvairius žaidimus. Į stovyklą atvykę muzikantai vaikus mokė šokti tradicinius šokius. Vyresnių klasių mokiniai iš pradžių į šią pramogą žiūrėjo skeptiškai, tačiau vėliau pripažino, kad šokiai jiems labai patiko. Atvykę Baltijos cirko artistai vaikams surengė pasirodymą, mokė juos žongliruoti, akrobatinių triukų, išmargino vaikų veidus spalvingais piešiniais. Labiausiai vaikams patiko lobio ieškojimo diena, pirties malonumai ir maudynės upėje.

Stovykloje mokiniai ne tik pramogavo ir linksminosi, bet įgavo vertingų žinių bei patirties. Jie turėjo galimybę pabendrauti su Raseinių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnu, visuomenės sveikatos specialiste, kuri mokė suteikti pirmąją pagalbą susižeidus, atlikti dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą. Moksleiviai sužinojo bei išmoko, kaip reikėtų padėti užspringusiam draugui. 

Apie 

Dalyvaudami konkurse mokiniai turėjo įveikti tris iššūkius: maisto gaminimo, fizinio aktyvumo ir sumanumo pareikalavusį konkurso finalą. Gausiausiai konkurso dalyviai kūrė filmukus, kuriuose jie gamino sveikuoliškus patiekalus. Organizatoriai gavo virš 600 filmukų. Vien Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos septintokai sukūrė beveik 30 filmukų. „Pradžioje nenoriai gaminome patiekalus, bet vėliau pradėjo labai patikti, atsirado azartas. Namuose gaminome kartu su mažesniais broliais ir sesėmis, o pagamintais patiekalais vaišinome tėvus“- prisiminimais dalinosi septintokė Agnė Babrovič.

Kita ne mažiau patikusi užduotis buvo  kuo įdomesniu ir nesikartojančiu maršrutu per dieną su klase nueiti 10 000 žingsnių.  Renkantis žygio trasą, moksleiviai turėjo išbandyti naujus kelius bei aplankyti savo krašto vaizdingus maršrutus. Finale 10 klasių varžėsi estafečių rungtyse.

„Sveikatiada” – tai ilgalaikė sveikos gyvensenos ugdymo programa, kuri suteikia vaikams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą. „Sveikatiada“ kasmet įgyvendina šias iniciatyvas: „Sveikuolių šaunuolių konkursas“, „Sveikos mitybos trimestras“, „Mankštiada“, „Šok ir nesustok“ bei daugelį kitų. „Sveikatiados“ mokyklų tinklui priklauso 660 Lietuvos mokyklų ir darželių. Jos projektuose ir užsiėmimuose dalyvavo daugiau nei 45 000 vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių