Paaiškėjo pirmieji į „Dainų dainos“ finalą patekę kūriniai

Po atkaklios kovos šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad į finalą pateko ir toliau dėl „Dainų dainos“ titulo kovos šie kūriniai: „Nekaltinkit manęs“, „Nemoku meluot“ ir „Miškų dukra“.

Bendri balai:

„Nekaltinkit manęs“ – 24

„Nemoku meluot“ – 18

„Miškų dukra“ – 16

„Ant bangos“ – 15

„Saulė leidžias“ – 13

„Svaja“ – 12

„Meilė neklysta“ – 10

„Rožinis rytas“ – 7

„Ne mums“ – 5

 

Žiūrovų balsai:

„Nekaltinkit manęs“ – 7658

„Nemoku meluot“ – 7292

„Ant bangos“ – 6549

„Svaja“ – 6353

„Miškų dukra“ - 4644

„Saulė leidžias“ – 3819

„Meilė neklysta“ – 3244

„Rožinis rytas“ – 2043

„Ne mums“ – 1783

 

Komisijos balai:

„Nekaltinkit manęs“ – 75

„Miškų dukra“ – 68

„Saulė leidžias“ – 67

„Nemoku meluot“ – 67

„Ant bangos“ – 58

„Meilė neklysta“ – 53

„Svaja“ – 51

„Rožinis rytas“ – 49

„Ne mums“ – 46

 

Pirmajame „Dainų dainos“ pusfinalyje nuskambėjo devyni kūriniai, keturi iš jų priklauso jaunesniųjų kompozitorių kartai, penki – vyresniųjų. Šį kartą komisija vertinimus skelbė tik nuskambėjus visiems kūriniams.

Jaunesniųjų kompozitorių gretose – Laura Remeikienė, Gintarė Karaliūnaitė, Deivydas Zvonkus, Stano, Vudis.

Vyresniųjų kompozitorių kartai atstovavo Algimantas Raudonikis, Vytautas Šiškauskas, Ovidijus Vyšniauskas, Mikalojus Novikas, Robertas Stanionis.

Pusfinalį pradėjo A. Raudonikio sukurta daina „Svaja“, kurią atliko operos solistas Edmundas Seilius kartu su „Baltijos gitarų“ kvartetu. Autoriaus teigimu, ši daina buvo rašyta Virgilijui Noreikai. „Labai mėgstu klasikinės gitaros skambesį. O „Svaja“, mano manymu, yra konkurso favoritė ir rimta pretendentė tapti šio sezono dainų daina“, – sakė D. Zvonkus.

Ovidijus Vyšniauskas savo dainą „Saulė leidžias“ atliko  kartu su Inga Valinskiene. D. Zvonkus šiam kūriniui prognozavo aukštą vietą vertinimo lentelėje. „Tai – puikiai visiems pažįstama daina. Manau, kad ir koks bebūtų komisijos vertinimas, žiūrovai už ją balsuos daugiausiai“, – sakė jis. O Stano ji primena pirmąją meilę. „Šią dainą pirmą kartą išgirdau vasaros stovykloje, kai man buvo šešiolika metų. Tad ji man kelia sentimentus“, – atviravo dainininkas.

Dainą „Ant bangos“ atliko jos autorė Laura Remeikienė kartu su choru „Chameleonas“. A. Raudonikis, O. Vyšniauskas ir D. Zvonkus vieningai nusprendė, kad šią dainą choras atliko geriau nei tai praeitoje laidoje padarė penki žinomi dainininkai. O R. Stanionis palinkėjo, kad žiūrovai pastebėtų šios dainos išskirtinumą.

M. Noviko kūrinį „Ne mums“ sudainavo Mečislovas Subelis ir I. Valinskienė. Autorius pasakojo, kad kūriniui įkvėpė  pašto darbuotoja. „M. Novikas – vienas mėgstamiausių mano kompozitorių. Daina puiki, tačiau ši aranžuotė jai netinka. Paprastai jūsų dainas labai papuošia jūsų sūnus Artūras Novikas, tad manau, kad jo vadovaujamo kolektyvo atliekama daina skambėtų geriau“, – sakė G. Karaliūnaitė.

„M. Novikas – estrados klasikas. Kai vaikystėje sėdėdavau prie radijo imtuvo ir klausydavau jo dainų, net nesvajojau, kad kada nors kartu sėdėsime vienoje salėje ir galėsime aptarinėti kūrinius“, – pasakojo D. Zvonkus.

Dainą „Nekaltinkit manęs“ atliko pats autorius – V. Šiškauskas. „Dainas esu suskirstęs kategorijomis. Ši daina, mano manymu, yra šlageris, peraugantis į liaudies dainą“, – tikino R. Stanionis. O G. Karaliūnaitė buvo įsitikinusi, kad būtent V. Šiškauskas laimės šį konkursą.

R. Stanionio dainą „Miškų dukra“ atliko Egidijus Sipavičius. „Daina, neabejotinai, yra šlageris. Tačiau jos aranžuotė – jau kiek pabodusi. Tad manau, kad mūsų bendradarbiavimas su dainos autoriumi gali duoti gerų rezultatų“, – sakė Vudis. G. Karaliūnaitės nuomone, tai yra viena gražiausių lietuviškos estrados dainų.

G. Karaliūnaitė savo kūrinį „Rožinis rytas“ atliko akompanuojant gitaristui Tomui Varnagiriui ir pianistui Dainiui Paulauskui. „Daina – ne tik melodija, žodžiai, bet ir atlikimas. Visuma man atrodė graži, nuoširdi ir paprasta. Ir kukli aranžuotė šiai dainai labai tiko“, – tikino R. Stanionis.

D. Zvonkaus kūrinį „Nemoku meluot“ atliko jo žmona Katažina Zvonkuvienė. „Kai tik išgirdau šią dainą D. Zvonkaus studijoje, iškart supratau, kad tai – superhitas. Tad pasisiūliau parašyti orkestruotę“, – pasakojo Stano. Jo darbą puikiai įvertino O. Vyšniauskas. „Kai klausausi dainų, girdžiu visas dalis – vokalą, orkestruotę ir pan. – atskirai.  Klausydamasis šios dainos mėgavausi orkestruote“, – sakė jis.

Stamp dainą „Meilė neklysta" pritariant chorui atliko Gražvydas Sidiniauskas. M. Noviko manymu, tai – emocionali, daranti įspūdį daina. Tačiau jam pasirodė, kad dainoje – kiek per daug aukštų natų ir nebuvo ryškios kulminacijos. Atskirų komplimentų nusipelnė dainos atlikėjas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių