„Oskarų“ populiarumas JAV – mažiausias per aštuonerius metus

  • Teksto dydis:

JAV televizija ABC pranešė, kad 2016-ųjų „Oskarų“ įteikimo ceremoniją sekmadienį žiūrėjo 34,3 mln. amerikiečių – mažiausiai per pastaruosius aštuonerius metus.

Nors 88-osios Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų dalybos sulaukė didesnio žiniasklaidos dėmesio įsiplieskus audringoms diskusijoms dėl rasinės diskriminacijos kino pasaulyje, šios ceremonijos transliacijos žiūrovų buvo 6 proc. mažiau negu pernai, kai ją žiūrėjo 36,6 mln. žmonių, rodo pirmadienį paskelbti duomenys.

Pilietinių teisių judėjimo lyderis dvasininkas Alas Sharptonas (Alas Šarptonas), kuris ragino žiūrovus ignoruoti ceremoniją po to, kai jau antrus metus iš eilės nei vienas etninių mažumų atstovas nebuvo nominuotas „Oskarui“ vaidybos kategorijose, sakė, kad tas žiūrimumo sumažėjimas yra „padrąsinantis“.

„Šis sumažėjimas reikšmingas ir turėtų pasiųsti žinią Akademijai bei kino studijų vadovams“, – savo pranešime nurodė A.Sharptonas, kuris sekmadienį vadovavo nedideliam protestui Holivude.

Pati ceremonija, kurioje buvo išsakyta kai kurių kontroversiškų pareiškimų, kritikų buvo įvertinta gana palankiai. Jie negailėjo liaupsių šou vedėjui Chrisui Rockui (Krisui Rokui), kuris pliekė Akademiją virtinėje aštrių juokelių dėl rasinės įvairovės stygiaus „Oskarų“ dalybose.

Kino pasaulio naujienų portalo „Fandango“ vyriausiasis redaktorius Erikas Davisas (Erikas Deivisas) sakė, kad tas vakaras buvo „vienas iš geriausių pramoginių „Oskarų“ šou, kokius prisimename“.

„Ar tai buvo planuota, ar ne, šiame šou buvo vienijanti tema, o kiekvienas Chriso Rocko pokštas buvo puiki improvizacija ta tema“, – aiškino jis.

Pusės iš pastarųjų 16 „Oskarų“ šou transliacijų, rodytų nuo 2000 metų, žiūrimumas nesiekė 40 milijonų. 2014 metų ceremonija, kurią vedė komikė ir pokalbių laidų vedėja Ellen DeGeneres (Elen Didženeres), per šį laikotarpį buvo žiūrimiausia – ją stebėjo 43,7 mln. televizijos žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių