„Oskarų“ pranašų nominacijos – „Mėnesienai“ ir „American Honey“

  • Teksto dydis:

Skausminga drama „Mėnesiena“ (Moonlight) ir kelio filmas „American Honey“ antradienį pelnė nepriklausomo kino apdovanojimų „Spirit“ nominacijas ir jau pretenduoja į „Oskarų“ šlovę.

Barry Jenkinso (Bario Dženkinso) „Mėnesiena“, kurioje vaidina Mahershala Ali (Maheršala Alis) ir Naomie Harris (Naomi Haris), pasakoja apie jauną afroamerikietį, augantį nepalankioje Majamio rajono aplinkoje ir sunkiai ieškantį savo vietos.

Juosta nominuota šešiose kategorijose, tarp jų – geriausio vaidybinio filmo, geriausio režisieriaus ir geriausio scenarijaus.

Vaidybos kategorijose ji nominacijų negavo, nors M. Ali ir N. Harris laikomi realiais pretendentais į „Oskarų“ nominacijas. Visi „Mėnesienos“ aktoriai, B. Jenkinsas ir aktorių atrankos direktorė Yesi Ramirez (Jesi Ramires) gaus specialų Roberto Altmano apdovanojimą.

„American Honey“, kuriam scenarijų parašė ir kurį režisavo britų kino kūrėja Andrea Arnold (Andrėja Arnold), taip pat gavo šešias nominacijas, tarp jų – geriausios pagrindinės aktorės, geriausios antrojo plano aktorės ir geriausio antrojo plano aktoriaus. Filme, be kitų, vaidina Sasha Lane (Saša Lein) ir Shia LaBoeufas (Šaja LeBafas).

Penkias nominacijas gavo Kennetho Lonergano (Keneto Lonergano) šeimos drama „Mančesteris prie jūros“ (Manchester by the Sea), po kurios Casey Affleckas (Keisis Aflekas) laikomas favoritu varžybose dėl geriausio aktoriaus „Oskaro“.

Šis filmas, pradėtas rodyti penktadienį ir sulaukęs vienų geriausių šiais metais recenzijų, be kitų, pretenduoja į geriausio vaidybinio filmo, geriausio aktoriaus ir geriausio antrojo plano aktoriaus „Spirit“ apdovanojimus.

Pablo Larraino (Pablo Laraino) politinė drama „Džekė“ (Jackie), kurioje apie buvusio JAV prezidento Johno F. Kennedy (Džono F. Kenedžio) nužudymą pasakojama iš pirmosios ponios Jacqueline Kennedy (Žaklin Kenedi) perspektyvos, nominuota geriausio režisieriaus, geriausio montažo ir geriausio vaidybinio filmo kategorijose, be to, pelnė nominaciją pagrindinį vaidmenį atlikusiai Natalie Portman (Natali Portman).

Apdovanojimai „Spirit“ yra laikomi geru indikatoriumi kalbant apie tai, kurie nepriklausomi filmai gali pelnyti „Oskarų“ šlovę.

„Dabar labiau nei bet kada nepriklausomų menininkų balsai vaidina itin svarbų vaidmenį mūsų kultūroje“, – sakė apdovanojimus teikiančios ne pelno organizacijos „ Film Independent “ prezidentas Joshas Welshas (Džošas Velšas).

Laimėtojai bus paskelbti vasario 25-ąją – dieną prieš „Oskarų“ įteikimo ceremoniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių