Olandija pristatė gauruotą „Brexit“ monstrą

  • Teksto dydis:

Kas yra didelis, mėlynas, gauruotas ir kelia problemų? Šios mįslės atsakymą žino Nyderlandai: tai „Brexit“.

Kol Didžiosios Britanijos vyriausybė bando įsivaizduoti, kaip iš tikrųjų atrodys šalies išstojimas iš Europos Sąjungos, olandų vyriausybė pristatė savo viziją – gauruoto monstro pavidalu.

Olandų užsienio reikalų ministras Stefas Blokas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kuriai pozavo drauge su šia būtybe, vilkinčia baltus marškinėlius su raudonu užrašu „Brexit“, gulinčia ant jo darbo stalo ir esą trukdančia jam dirbti.

„Užtikrinkit, kad „Brexit“ neatsidurtų – ar neatsigultų – jūsų kelyje“, – prirašė S. Blokas, kuris nuotraukoje yra juokais, esą iš nevilties iškėlęs rankas.

„Tai tam tikras linksmas būdas perspėti dėl „Brexit“, bet be įtampos“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Nyderlandų vyriausybėje, kuris pridūrė, kad monstro vardas yra „Brexit“.

Pasak vyriausybės, taip norėta informuoti olandų kompanijas dėl „Brexit“ poveikio, ypač jei Britanija kovo 29 dieną „iškris“ iš ES be sutarties.

Minimoje tviterio žinutėje taip pat yra nuoroda į vyriausybės svetainę www.brexitloket.nl, kurioje kompanijos gali sužinoti potencialiai joms gresiančius padarinius.

Svetainėje esančioje nuotraukoje „Brexit“ lėlė sėdi ant biuro darbuotojos kelių ir trukdo jai pasiekti savo kompiuterį. Ta pati nuotrauka figūruoja viso puslapio reklamoje laikraštyje „Financieele Dagblad“.

„Brexit“ lėlė taip pat dalyvaus kampanijoje socialinėje žiniasklaidoje, „tiesiogine prasme atsidurdama verslo kelyje“: blokuodama sunkvežimius ir konvejerių juostas, sakė vyriausybė.

Olandija rimtai rengiasi galimam "Brexit" poveikiui jos ekonomikai, kuri yra glaudžiai susijusi su Britanija.

Olandų premjeras Markas Rutte (Markas Riutė) interviu, kurį ketvirtadienį paskelbė laikraštis „Financial Times“, sakė, kad maždaug 250 kompanijų dėl „Brexit“ gali labai greitai nuspręsti persikelti iš Britanijos į Nyderlandus.

Tuo metu Nyderlandų vyriausybei buvo suteikti nepaprastieji įgaliojimai, kad ji galėtų spręsti „Brexit“ padarinius, be to, ji atidėjo 100 mln. eurų pasirengimui, įskaitant 900 naujų muitinės pareigūnų paskyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių