O. Pikul-Jasaitienė: penki vaikai – kodėl ne?

Oksana Pikul-Jasaitienė švyti, nes išsipildė jos svajonė – 31 metų moteris ketvirtą mėnesį laukiasi pirmagimio.

Oksana Pikul-Jasaitienė švyti, nes išsipildė jos svajonė – 31 metų moteris ketvirtą mėnesį laukiasi pirmagimio.

Apsivertė aukštyn kojom

– Apie tai, kad laukiuosi, sužinojome seniai – prieš pusketvirto mėnesio, – prisipažino grupės "Naujosios pupytės" narė Oksana.

Tačiau ta akimirka užklupo netikėtai, nors vaikelis buvo planuotas. Pusantrų metų laukėme, buvo svarstymų, baimių, netgi netekę kantrybės lankėmės pas gydytojus, pasidarėme visus tyrimus, ar esame sveiki, suderinami partneriai.

Ir kai, atrodo, įpratome, kai laukti tarsi nustojome, buvau pervargusi nuo darbų, staiga – nuostabi žinia. Testą dariau du kartus. Kažkaip gavosi.

– Tai buvo pats maloniausias siurprizas gyvenime? Simui pasakėte iškart ir puolėt ant kaklo ar parengėte psichologinį testą?

– Kai tik grįžo namo parengiau siurprizą. Jis sakė, kad yra pats laimingiausias vyras pasaulyje. Ir ta džiaugsminga žinia viską apvertė aukštyn kojomis. Reikėjo daug ką permąstyti, pakeisti gyvenimą, darbo ritmą.

– Įdomu, kas apsivertė Oksanos gyvenime aukštyn kojom?

– Gyvenimo būdas, požiūris į sveikatą, darbą. Taip įvyksta, kai moteris nešioja savyje gyvybę.

– Laikytis vertybių ir sveiko požiūrio reikia ir iki to.

– Kiekvienas turi skirtingą požiūrį į gyvenimą. Vieni gyvena sveikuoliškai, kiti, kaip ir aš, tai šiek tiek aplenkdavau. Neskaičiuodavau kalorijų, ne visada žiūrėjau, ką valgau. Kartais pavalgydavau ir keistai, paskubomis, bet ką, mažai vartojau daržovių.

Gyvenimas pernelyg dinamiškas, mano darbas naktinis, kartais trūkdavo laiko net papietauti, kartais pasimėgaudavau taure vyno ar šampano.

Simui nereikia slapstytis

– Dabar iš raciono išbrauktas alkoholis ir greitasis maistas?

– Absoliučiai! Ir nuovargis, nors gruodį reikėjo padirbėti. Labiau saugausi. Neatiduodu 100 procentų jėgų scenoje, vaikštau su lauknešėliu – sveiki užkandžiai, daržovės, vaisiai.

Saugoju save, negaliu kelti daugiau nei 5 kilogramų svorio. Atsisakiau pirties ir to, ką, ypač mėgstu – karštos vonios. Pervargusi ar būdama prastos nuotaikos mėgdavau pagulėti ir nuraminti save karštoje vonioje. Galvojau, kad viską pakeisti bus sudėtinga, tačiau taip neįvyko. Nors moterims keičiasi hormonai ir jos pradeda keistis elgtis.

– Norėjot pasakyti, kad kartais tampate irzli ir priekabi?

– (Juokiasi) Ne, ne, Simui, nereikia nuo manęs slapstytis. Jis supranta ir šypsosi, kai aš perlenkiu lazdą, pasikarščiuoju.

Ir kolegės reaguoja atlaidžiai ir juokiasi, perspėdamos: "Oksana, tau dabar reikia būti ypač ramiai."

Maitins natūraliu būdu

– Akys turbūt nejučia laksto ten, kur seniau praslysdavo abejingai? Vaikų lovelės, vežimėliai, drabužėliai, žaislai?

– Krypsta, krypsta. Nors iš pradžių bijojau, nes būna daug nelaimingų istorijų, todėl pirmą mėnesį stengiausi apie tai negalvoti. Dabar pradėjau domėtis ir tai dalykais. Koks kokybiškas vežimėlis, lovelė, kokie sulankstomi ir telpa į automobilį ar jo bagažinę. Pataria ir kolegės, nors seniau apie tai nediskutuodavau, tik džiaugdavomės jų vaikais. Man tai nauja sritis, kurioje dar nesusigaudau.

Ir, beje, aplink save pastebėjau labai daug besilaukiančių moterų. Mama juokiasi: "Kai susilauksi vaikelio ir stumsi vežimėlį, aplink save matysi daug moterų su vežimėliais."

– Beje, Oksana prietaringa? Iki vaikelio gimimo – jokių pirkinių, plaukų kirpimo?

– Ne. Netrukus bus vežimėlis, lovelė. Tačiau kategoriškai nerodysiu savo kūdikio viešai. Ir nesidžiaugsiu jo nuotraukomis socialiniame tinkle ar žurnaluose.

Mažas vaikas formuojasi, todėl nemanau, kad reiktų jį demonstruoti viešai. Nežinau, kiek laiko to nedarysime. Girdėjau, kad pataria net iki 12 metų.

– Senovės Kinijoje imperatorių vaikai natūraliu būdu buvo, roso, maitinami iki 12 metų amžiaus.

– Iki 12 metų?! Oho! Šiais laikais – pernelyg daug. Tačiau jei leis sveikata ir viskas bus gerai, būtinai maitinsiu natūraliu būdu. Taip duota moteriai, tai ryšys su vaikeliu.

Berniukas ar mergaitė?

– Turbūt draugai, artimieji, pažįstami jau atakuoja klausimais – berniukas ar mergaitė? Beje, europarlamentaras Antanas Guoga ir neseniai sūnų Herkų jam pagimdžiusi žmona Aistė iki paskutinės akimirkos nenorėjo žinoti, kas bus.

– Nežinau, kas bus. Mačiau, net spėlioja žmonės internete. Tačiau mums nesvarbu, kas bus – berniukas ar mergaitė. Svarbiausia – sveikas vaikelis. O iš eilės gali būti ir penki berniukai, ir penkios mergaitės.

– Oho! Oksana nieko prieš 10 vaikų?

– (Kvatojasi) Na, dešimt man būtų pernelyg galingai. Tačiau jei leis sveikata ir galimybės, penki vaikai – kodėl ne? Niekada nesakyk niekada.

– Planas numeris vienas "Simas Jasaitis" įvykdytas. Atrodo, netrukus bus įvykdytas ir antras planas "vaikelis". Kas toliau? Kas dar yra laimė Oksanai Pikul-Jasaitienei?

– Išauginti didelius, sveikus, laimingus ir sėkmingus vaikus. Tebūnie ir dešimt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
nu Oksana tai pirmagimio laukiasi, o Jasaitis jau turi pirmagimi.

DARKA

DARKA portretas
Pirmiausiai vieną paaugink o po to svajok apie penkis

Mukas

Mukas portretas
Oksana tobuleja ir gudreja:) is apacios i virsu. nors niekada nenoreciau tokios moters, bet jei jiems gerai - liuks sekmes, svarbu skleistu sviesa ir gerus dalykus aplink
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių