O. Vyšniauskas: man „Eurovizijos“ užkulisių žaidimai buvo svetimi

  • Teksto dydis:

„Kažkas turėjo būti pirmas, tai tas pirmas buvau aš“, – sėdėdamas prieš LRT laidos „Gyvenimas“ kameras kalbėjo dainininkas Ovidijus Vyšniauskas.

Būtent jam prieš 22-ejus metus buvo patikėta misija pirmą kartą atstovauti Lietuvai viename didžiausių Europos renginių – „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Airijos sostinė Dublinas, kur 1994-aisiais vyko „Eurovizija“, lietuvius pasitiko ne itin svetingai. Organizatoriai pamiršdavo mūsų delegaciją nuvežti į repeticijas, o atlikėjai nesiteikė net bendrauti. Scenos grandas liūdnai šypteli – tais laikais apie „Euroviziją“ lietuviai nieko nežinojo. Tačiau ir kiti dalyviai mažai buvo girdėję apie mūsų šalį – žemėlapyje vis durdavo pirštu į Lenkiją arba Čekiją.

„Ir anksčiau buvau susidūręs su atlikėjais, kurie per petį žvelgia į kolegas ir mėgina atrodyti labai svarbūs. Man tokie žaidimai svetimi – nesistengiau nei būti reikšmingas, nei brautis kur nors per jėgą. Tiesą sakant, nesijaučiau ten savas“, – prisipažino O.Vyšniauskas.

Jauku nebuvo, tačiau dainininko savivertės tai nesumenkino. „Kai vėliau kalbėjausi su Joe Cockeriu, jis pasakė: „Spjauk į tuos užkulisių žaidimus. Jie neverti nei tavo laiko, nei dėmesio“, – legendinio britų roko ir bliuzo atlikėjo patarimas Ovidijui tik dar kartą patvirtino, kad muzika yra kur kas svarbesnė ir už dirbtinai susikurtą įvaizdį, ir už apdovanojimus.

Tačiau tai suprato ne visi. Kaip grįžusį į Lietuvą O. Vyšniauską pasitiko draugai, dėl ko su grupe „Skamp“ puikiai „Eurovizijoje“ pasirodęs Viktoras Diawara prisiekė niekada daugiau į šį konkursą nevažiuoti ir kur dingo šešėlių teatrą Europai pademonstravusi Julija Ritčik su grupe „4 Fun“?

Laida „Gyvenimas“ – šį vakarą 19.30 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

supykes

supykes portretas
po galais, kiek galima kiekviena vestuviu dainoreli vadinti 'maestro'.Geda skaityti....

felka

felka portretas
jo atsimenu seneli tavo pasirodima po tokio pasirodimo lietuva penkis metus negalejo dalyvaut eurovizijoja nes tada paskutine vieta uzemusi salis budavo pasalinama 5 metams bavarai tada juokavo pas mus kaimieciai geresnius balsus turi negu lietuvos atstovo,ir dar atsimenu kaip tu tamsta visniauskai uzsipuoliai is euro vizijos grizusia Laura nors ta mergaite tada gana neblogai pasirode,buciau buves tada toi salei kur tu stumei ant Lauros buciau plojas tau i plyke nes didesnes gedos kaip tu padarei lietuvai niekas nepadare o primeti maestro bet pats supranti toks neesi nu va tiek draugeli
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių