A. Novikas savo vaikams muzikanto duonos nelinki

  • Teksto dydis:

Groti fortepijonu Mikalojus Novikas išmoko jo nė neturėdamas. Vėliau jis tapo garsiu kompozitoriumi ir sukūrė garsiausius lietuvių estrados šlagerius. Mikalojaus sūnus Artūras taip pat pasuko į muzikos pasaulį, tačiau savo vaikams muzikanto duonos krimsti jis nelinki.

„Prie fortepijono sėdėdavo pats tėtis arba kiti žmonės, kurie ateidavo pasiklausyti muzikos, pasirinkti naujų dainų. Aš miegodavau už sienos ir netgi geriau užmigdavau, kai skambėdavo muzika. O kai muzikos nebūdavo, kartais pats gulėdamas pradėdavau dainuoti, nes man norėdavosi kažkokio garso“, – vaikystę prisimena A. Novikas.

A. Noviko žmona Jurga ne iš svetimų pasakojimų žino, koks nelengvas gali būti muzikanto gyvenimas, ir prieštarauja, kad jos vaikai tęstų Novikų dinastijos tradiciją: „Aš matau, kiek reikia darbo norint būti geru [muzikantu]. Galiu pati objektyviai tai vertinti nebūdama muzikė.“

„Kartais labai norisi, kad jie „pagautų“ tą ugnelę ir malonumą. [...] Vis dėlto aš labai norėčiau, kad jie surastų tą specialybę, kur jiems būtų malonu – kad jiems darbas būtų ne baisus dalykas, o kad jie iš to turėtų džiaugsmo, jaustų „kaifą“, ir tas darbas būtų tiesiog kaip hobis“, – pasakoja A. Novikas.

Daugiau apie Novikų dinastiją – laidos „Gyvenimas“ ištraukoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių