„Noriu būti vienuolė“: kai TV projekto prizas – pašaukimas

Vienuolių gyvenimo uždangą televizijoje prieš trejus metus praskleidusi charizmatiška jauna vienuolė Cristina Scuccia, kuri triumfavo "Italijos balse", – gyvas įrodymas, kad tarnystė Dievui ir žmonėms anaiptol neprimena sausos doktrinos ir "kalėjimo".

Kad toks gyvenimo būdas patrauklus jaunam žmogui, galėjo įsitikinti ir Ispanijos televizijos "Quatro" žiūrovai, pernai turėję unikalią galimybę stebėti neįprastą realybės šou "Noriu būti vienuolė" ("Quiero ser monja"). Jame penkios merginos, apsigyvenusios pas trijų kongregacijų seseris, šešias savaites bandė susivokti, ar jų jaučiamas pašaukimas yra tikras ir pakankamas tapti vienuole. Prizas? Žinoma, išsklaidytos abejonės ir išsilaisvinimas iš kryžkelės.

Šou dalyvavo 20-metė Juleisy, studijuojanti madą, kuri po poros nutolimo nuo Bažnyčios metų sugrįžo prie tikėjimo ir vėl pajuto stiprų paauglystės troškimą tapti vienuole. Tik "bėda" – ji jau trejus metus draugavo su Alberto, kuriam taip pat jautė nuoširdžiausius jausmus. Kuris jausmas stipresnis, ji ir atėjo išsiaiškinti į projektą.

21-erių socialinės pedagogikos studentė Paloma, kilusi iš 13 vaikų šeimos, sakė nuo vaikystės jautusi Kristaus artumą.

Seserys – 23-ejų administracijos besimokanti Janet ir 22-ejų filosofijos studentė Jaqui – teigė jaučiančios norą perduoti kitiems religinę šviesą ir vertybes.

O vyresnėlei vienuolystė atrodė būdas būti laimingai.

23-ejų slaugė Maria Fernanda, linksma ir draugų kompaniją mėgstanti mergina, visgi jautėsi vedama religinio gyvenimo link.

Įėjusios į vienuolyną merginos atsisveikino su artimaisiais, paliko telefonus, įprastus drabužius ir visą gyvenimą, nusivalė makiažą, persirengė uniformomis ir įsijungė į vienuolių rutiną. Keltis 6 valandą, mišios po mišių, maisto dalijimas vargstantiems, apsilankymai mokyklose, naktinė adoracija, misionieriška kelionė į Boliviją – jų laukė toks "šou", kuriame nėra apdovanojimų, išbalsavimo, gebėjimus vertinančios komisija.

Didžiausia intriga – projekto baigtis ir merginų sprendimas. Dvi jų nutarė atsiliepti į pašaukimą: Fernanda vienoje iš projekte buvusių kongregacijų žengė žingsnį, būtiną tapti novicija, o Paloma pasiryžo tapti misioniere. Juleisy sugrįžo pas savo vaikiną, bet taip pat panoro dar kurį laiką praleisti su vienuolėmis. O seserims artimesnis pasirodė pasaulietiškas gyvenimas, dėl ko mama neslėpė džiaugsmo. Vis dėlto jos patikino, kad ši patirtis labai pakeitė jų gyvenimą ir pastūmėjo daugiau rūpintis kitais, užsiimti labdara.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių