Nobelio premiją B. Dylanas galės atsiimti koncertuodamas Švedijoje

  • Teksto dydis:

Muzikos legenda Bobas Dylanas (Bobas Dilanas) balandžio mėnesį koncertuos Švedijoje, tad turės progą asmeniškai atsiimti jam šiemet paskirtą Nobelio literatūros premiją, kurios praeitą savaitgalį neatsiėmė per iškilmingą įteikimo ceremoniją, pranešė koncertų organizatorius.

Amerikiečių dainininkas dėl „anksčiau prisiimtų įsipareigojimų“ atsisakė dalyvauti šeštadienį įvykusioje Nobelio premijų įteikimo ceremonijoje Stokholme, bet jo vardu perskaitytoje kalboje buvo nurodyta, kad jis jaučiasi „pagerbtas“.

Nobelio fondas anksčiau sakė, kad jo premija turėtų būti jam asmeniškai įteikta kažkuriuo metu 2017-aisiais, Švedijoje arba užsienyje.

Tačiau Švedijos akademija, kuri renka Nobelio literatūros premijos laureatus, nurodė dar neturinti informacijos, ar B. Dylanas pasinaudos proga, atsiims apdovanojimą ir perskaitys savo Nobelio premijos paskaitą, kuri yra vienintelis reikalavimas laureatams ir gali būti bet kokia, pradedant trumpa kalba, pasirodymu ar daina.

„Jis turėtų surengti (paskaitą) – tai jo šansas, bet mes nieko nežinome“, – naujienų agentūrai AFP sakė Švedijos akademijos narys Peras Wastbergas (Peras Vestbergas).

Nemandagi tyla

B. Dylanui daugiau kaip dvi savaites po spalio 14 d. paskelbimo nesiteikus viešai pripažinti jam paskirtos Nobelio premijos, P. Wastbergas jo tylą pavadino nemandagia ir arogantiška.

75-erių metų dainininko sprendimas nedalyvauti iškilmingoje ceremonijoje taip pat sukėlė sambrūzdį Švedijoje, kur tai buvo suprasta kaip nepagarba Švedijos akademijai ir Nobelio fondui.

Tačiau padėkos kalboje, kurią per šeštadienio banketą laureatams jo vardu perskaitė JAV ambasadorė Azita Raji (Azita Radži), B. Dylanas išreiškė dėkingumą.

„Jei kas nors kada nors būtų pasakęs man, kad turiu bent menkiausią galimybę laimėti Nobelio premiją, būčiau turėjęs galvoti, kad mano šansai maždaug tokie patys kaip atsistoti Mėnulyje“, – sakė jis.

Nobelio premiją sudaro aukso medalis, diplomas ir čekis 8 mln. Švedijos kronų (824 tūkst. eurų).

B. Dylanas, kuris yra pirmasis dainų kūrėjas, gavęs šią prestižinę premiją, Stokholme turi koncertuoti balandžio 1-2 dienomis, o Švedijos pietuose esančiame Lunde – balandžio 9 d., sakoma koncertus organizuojančios „Live Nation“ pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių