Netikėta: naują pokalbių laidą ves A. Zuokienė su N. Bunke

  • Teksto dydis:

Dainininkė Natalija Bunkė. Politikė, verslininkė, žurnalistė Agnė Zuokienė. Humoristė Laima Tamulytė-Stončė. Aktorė Edita Užaitė. Ar išliks gyvų, pakliuvusių šioms moterims į nagus? Nuo vasario 2 dienos „Lietuvos ryto“ televizija pradeda transliuoti aktualių pokalbių laidą „Moterų balsas“.

„Moterys yra labai galinga jėga, – įsitikinusi N. Bunkė. – Mes visada turime savo nuomonę, žinome, ką pasakyti ir nesvarbu – eina moterų balsas į dangų, ar neina, juk tai mes valdome pasaulį.“

Darbas televizijoje Natalijai – ne naujiena. „Esu vedusi pokalbių laidą, tiesa, jos formatas buvo visiškai kitoks. Nuostabu, kad televizija į vieną vietą surinko tokias įdomias, gražias ir smagias moteris. Nepaprastai smalsu išgirsti kiekvienos iš jų poziciją, kai keliame aktualius visai Lietuvai klausimus. Neabejoju, bus smagu pasiginčyti“, – būsimu darbu mėgaujasi Natalija.

L. Tamulytei-Stončei humoristės etiketė visai nepatinka. „Aš tik žmogus, turintis humoro jausmą, – sako ji ir priduria. – Humoras į daugelį dalykų padeda pažvelgti kitaip. Tos pačios akys verkia, tos pačios – juokiasi. Šypsena juk gydo net giliausias žaizdas.“

Viešumo buvusio Vilniaus mero žmona nebijo. Sako, niekuomet nemelavusi nei sau, nei kitiems, taigi ir paslapčių neturinti.

Laidos „Moterų balsas“ rengėjai neabejoja, kad Laimos humoro jausmas gelbės sudėtingose situacijose, kai laidos svečias praras amą arba nesugalvos atsakymų į suktus moterų klausimus. „Mane žavi ne ginčai, o diskusija, – sako televizijoje dažnai matoma aktorė, dainininkė, renginių vedėja. – Nėra malonu ginčytis su kategorišku, nei žinių, nei savo nuomonės, nei argumentų neturinčiu žmogumi. Daiktai, įvykiai, posakiai ar poelgiai kiekvienam iš mūsų atrodo skirtingai. Nebūtų įdomu, jei mąstytume vienodai.“ Laimai įdomu viskas, kas daro įtaką žmonių gyvenimui, o labiausiai ją erzina paskalos ir pokalbiai, kuriuose pilstoma iš tuščio į kiaurą.

„Tokių pokalbių mūsų laidoje nebus“, – užtikrina netikėtai laidos vedėja tapusi politikė ir verslininkė, buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko žmona Agnė. Vilniaus universitete baigusi žurnalistiką, Agnė lyg ir grįžta prie savo ištakų: „Nuo 13 metų buvau „moksleiviškas radijo balsas“, įskaitydavau žurnalistų paruoštus tekstus. Vėliau juos rengti pradėjau pati. Mano diplominis darbas universitete vadinosi „Televizijos įtaka“. Anuomet buvau naivi – rašiau tik apie švietėjišką televizijos galia, neįvertinau, jog esama laidų, kurios vagia žmonių laiką.“

Kalbėsime daug ir atvirai apie tai, ką vyrai dažnai nutyli: apie smurtą prieš moteris ir vaikus, vyrų meilę nepilnametėms, karjerą per lovą.

Agnė tikisi, kad „Moterų balsas“ laiko nevogs, o jų pokalbiai studijoje bus ne tik smagūs, įdomūs, bet ir naudingi. „Gyvename labai įdomų laiką, – sako Agnė. – Keičiasi ne tik moterų požiūris į save, bet ir vyrų elgesys. Per paskutinį šimtmetį įvyko daugybė pokyčių, kurių liudininkėmis tapome. Mamos nebegali paruošti dukterų gyvenimo situacijoms, nes viskas kinta pernelyg greitai. Moterims labai svarbu neprarasti moteriškumo, tačiau likti stipriomis.“ Viešumo buvusio Vilniaus mero žmona nebijo. Sako, niekuomet nemelavusi nei sau, nei kitiems, taigi ir paslapčių neturinti. Ji savo pavyzdžiu norinti moterims parodyti, kad galima drąsiai imtis pačių netikėčiausių sumanymų, suderinti daugybę įvairiausių veiklų.

Aktorei E. Užaitei laidoje „Moterų balsas“ teks bene sunkiausia užduotis. Ji turės pakalbinti miestų ir miestelių gatvėse, kaimo keliuke sutiktus žmones. „Visada verta išgirsti kitą nuomonę, nes kai kurie dalykai, žmonės nušvinta kitokia šviesa, atsiveria nematyti pasaulio kampai“, – įsitikinusi Edita.

Labiausiai aktorė norėtų kalbėti apie tai, kodėl vieni kitus taip dažnai paliekame, nesirūpiname, kodėl bėdos visada yra tik kitų, kodėl bijome susitepti kitų žmonių skausmu. „Svarbiausia šiais laikais ne tik kalbėti, bet ir rūpintis kitais žmonėmis“, – sako „Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėja.

„Žavios, protingos, drąsios ir žodžio kišenėje neieškančios moterys kiekvieną ketvirtadienį lukštens vis kitą aktualią temą, – apie naująją laidą pasakoja prodiuserė Giedrė Genevičiūtė. – Kalbėsime daug ir atvirai apie tai, ką vyrai dažnai nutyli: apie smurtą prieš moteris ir vaikus, vyrų meilę nepilnametėms, karjerą per lovą ir visa tai, kas vyksta aplink mus, bet mes stengiamės nematyti“.

Ugningas, įkvepiančias, aštrias, aktualias ir socialiai atsakingas diskusijas televizijos žiūrovai galės stebėti ketvirtadieniais 21.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
...be reikalo...aš veltui laiko negaišiu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių