Neseniai ištekėjusi J. Vilūnaitė: vyrai, kurie nesiperša mylimosioms, nėra bailiai

  • Teksto dydis:

„Gyvenime kaip ir serialuose – būna visko“, – sako Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Jūratė Vilūnaitė. Televizijos filme „Puolusių angelų miestas“ jai teko skausmingo likimo moters vaidmuo – ji kuria mero Dapkaus (akt. Alvydas Šlepikas) buvusią žmoną, kuri – tarsi slepiamas praeities šešėlis.

„Manau, vaidmuo – labai įvairiapusiškas, tvirtas, turintis aiškų charakterį. Buvusi mero žmona savo gyvenimą paskyrė neįgalaus jųdviejų vaiko slaugymui. Apie pirmą mero žmoną ir jų neįgalų sūnų niekas nežino, jie slepiami tarsi praeities gėda ar klaida. Tiesa, šis moters įvaizdis – apgaulingas...“ – intriguoja aktorė.

J. Vilūnaitė įsitikinusi: ir gyvenime, ir serialuose tiesa galiausiai išlenda į dienos šviesą, kad ir kaip bandytum ją slėpti: „Gaila, tačiau net ir išaiškėjusi tiesa ne visuomet nugali...“

Smulkutė didžiaakė moteris tikina – televizijos filmas skiriasi nuo televizijos serialų. Filmavimai vyksta lėčiau, būna daugiau diskusijų, tačiau viskas tam, kad tik nenukentėtų kokybė.

Priešingai negu seriale, J. Vilūnaitės santuoka – graži ir pilna romantikos. Dar nepraėjo nė metai nuo tos dienos, kai aktorė susituokė su kolega aktoriumi Rimantu Bagdzevičiumi. Abiem tai antroji santuoka. Ar jaunavedžiai vis dar gyvena tarsi žiūrėdami pro rožinius akinius? „Mes kartu jau nemažai laiko. Manau, kad romantiką galima palaikyti sąmoningai, viskas priklauso nuo žmonių charakterių. Santuoka romantikos negriauna, ją griauna patys žmonės“, – mano moteris.

J. Vilūnaitė tiki santuoka. Pasak jos, tai yra įsipareigojimas, pasižadėjimas ir moralinė priesaika mylimam žmogui: „Santuoka yra jausmas, kad esi už kitą atsakingas, taip pat tai finansinis įsipareigojimas. Lietuvoje santuokos tradicija buvo, yra ir bus labai svarbi. Gaila, kad tai neapsaugo šeimų nuo skyrybų.“

Moteris mano, kad vyrai, kurie nesiperša mylimoms moterims, – nėra bailiai: „Jiems neramu dėl rimto įsipareigojimo, atsakomybės, todėl moterys dažniausiai rodo iniciatyvą ženklais, spinduliuojančia ramybe, arba spaudimu.“

Ji užtikrinta – moteris dažnai yra išmintingesnė už vyrą. „Moterys dažnai ragina vyrus joms pirštis. Tačiau juk nebūtinai vyras turi pulti ant kelių! Gali būti ir priešingai“, – sako paslaptingai šypsodamasi moteris ir prideda, kad moterys renkasi vyrus. Ir nieko čia nepakeisi.

TV filmas „Puolusių angelų miestas“ yra aštraus siužeto drama, kurioje atsiskleidžia kova dėl įtakos ne tik šeimoje, bet ir valdžios struktūrose. TV filme plėtojasi įvairiems vieno miesto sluoksniams priklausančių žmonių istorijos. Miesto meras, valdinga jo žmona, svarbus verslininkas, apie dainininkės karjerą svajojanti valytoja, nusikalstamo pasaulio šulas, įtakinga portalo redaktorė – tai keli pagrindiniai „Puolusių angelų miesto“ herojai, kurių gyvenimai netikėtai susipins.

Televizijos filme atsiskleis įvairių, skirtingiems socialiniams sluoksniams priklausančių, žmonių istorijos. Miesto meras, valdinga jo žmona, stambus verslininkas, svajoklė padavėja, nusikalstamo pasaulio šulas, įtakinga žiniasklaidos redaktorė – tai keli pagrindiniai „Puolusių angelų miesto“ herojai, kurių gyvenimai netikėtai susipins.

Pagrindinius vaidmenis kuria marga profesionalių aktorių komanda: Aistė Lasytė, Monika Vaičiulytė, Natalija Janičkina, Larisa Kalpokaitė, Alvydas Šlepikas, Šarūnas Banevičius, Kęstutis Jakštas ir kiti.

Penktoji televizijos filmo „Puolusių angelų miestas“ dalis – jau šį vakarą, 19.30val. per TV3. Pirmąsias TV filmo dalis galima pamatyti televizijoje internete TV3 Play.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių