Nereikalingi kilogramai po gimdymo – galvos skausmas mamoms

  • Teksto dydis:

Pilvo pūtimas, pilnumo jausmas – vieni dažniausių simptomų, kurie lydi moteris nėštumo, žindymo metu ir net gi po gimdymo. O ką jau kalbėti apie dailias formas ir nereikalingus kilogramus, kuriais norima kuo greičiau atsikratyti.

Šio šeštadienio BTV laida „Padėkime augti“ 10 val. domėsis visaverte mamų mityba.

Siūlomų lieknėjimo sprendimų yra tiek daug, kad dažnai galima ir neatskirti, kas yra naudinga ir saugu. Maitinanti kūdikį mama negali sau leisti eksperimentuoti įvairiomis dietų programomis, ir turi atidžiai rinktis maistą, kad šis būtų visavertis ir naudingas atgaunant jėgas po gimdymo ir augančiam mažyliui.

Norint palengvinti savijautą per nėštumą ir pagerinti žarnyno veiklą, specialistai pataria kuo daugiau judėti. Fizinis aktyvumas, tinkamai pasirinktas maistas – rekomenduotinas ir mamoms po gimdymo, ir, žinoma, visoms, kurios nori sulieknėti.

Pasak šeimos gydytojos Editos Navickaitės, sumažėjęs apetitas, atsiradęs nuovargis,  pablogėjusi odos būklė ir vidurių užkietėjimas pirmiausiai signalizuoja apie maistinių skaidulų organizme trūkumą ir jo užterštumą.

„Skaidulos yra nepakeičiama žarnyno pagalba, jos padeda maistui lengviau ir švelniau slinkti, palaiko drėgmę ir pagreitina maisto judėjimą žarnynu. Skaidulos tarsi „suriša“ maisto likučius storojoje žarnoje – išvalo nereikalingas, žalingas medžiagas, kurios greičiau pašalinamos“, – BTV laidoje „Padėkime augti“ pažymi gydytoja,  kalbėdama apie būtiną visavertę mamų mitybą. Pasak specialistės, tai ne tik naudingas, bet ir labai saugus būdas numesti nereikalingus kilogramus ir gyventi sveikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių