Naujoje knygoje atsiskleisti ryžosi 99 homoseksualūs lietuviai

  • Teksto dydis:

Skelbiama, kad jau rugsėjo pabaigoje knygynuose pasirodys intriguojanti knyga, naujai pažvelgsianti į LGBT+ (lesbiečių, gėjų, biseksualių, transseksualių ir kitų asmenų) bendruomenės gyvenimą Lietuvoje.

Tai – kino kūrėjo Romo Zabarausko ir fotografės Arcana Femina bendras darbas pavadinimu „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“. Šią knygą sudarys Lietuvos LGBT+ žmonių portretai ir juos iliustruojančius istorijos.

„Ši knyga nėra skirta ką nors įtikinti, pakeisti požiūrį, vertybes, įsitikinimus. Tai tiesiog istorijos, kurias įdomu paskaityti ir susipažinti“, – teigė knygos autorius R. Zabarauskas. Nors kūrėjas neakcentavo politinės knygos reikšmės, leidinys pasirodys prieš pat Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus, kuriuose ir vėl spręsis LGBT+ lygiateisiškumo klausimai: tos pačios lyties asmenų porų partnerystė, nepilnamečių apsaugos įstatymas, transseksualių asmenų teisė pasikeisti dokumentus bei kiti teisės, sveikatos, švietimo reikalai.

Tikimasi, kad knyga paskatins Lietuvos LGBT+ bendruomenę tapti atviresnei, o plačiąją visuomenę – pasitikrinti savo baimes ir stereotipus. „99 istorijos yra tik pradžia. Man atrodo, kad po šios knygos atsiskleis šimtai LGBT+ žmonių, ir atvirumas taps tiesiog nesustabdomas, o dar po kelių metų – nieko net ir nebestebins“, – komentavo R. Zabarauskas.

Knygos „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“ pristatymas planuojamas rugsėjo 20 dieną Vilniaus kavinėje „Paviljonas“. Iš karto po to knygą bus galima įsigyti didžiuosiuose Lietuvos knygynuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerda

Gerda portretas
Kas jums žmonėms blogai????(čia jei ką apie tuos du durnius, kurie komentavo). Ko jūs kimbat prie žmonių? Tegul gyvena ir džiaugiasi gyvenimu ir išmokit rašyti!!!

Kaunas

Kaunas portretas
Ir vėl gėjai.Dabar knygoje su biografijos.Kaip įdomu,kaip mes jos gerbiame.Uzknyso.Gal išvalykite ausinėmis raidėmis ant seimo sienos?

bent

bent portretas
popierius švelnus,minkštas ......turės paklausą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių