Naujo LRT sezono klipas – be žvaigždžių: filmavosi paprasti lietuviai

  • Teksto dydis:

Mes visi skirtingi, gyvename skirtingus gyvenimus, turime skirtingus tikslus, bet visi esame viena Lietuva. Tai – mūsų stiprybė. Su tokia idėja LRT pristato savo naująjį, jau 92-ąjį, sezoną, skirtą atkurtos valstybės 100-mečiui.

„Pasirinkome plačiajai visuomenei nežinomus žmones,  siekdami parodyti, kad Lietuva – tai visi mes: nebūtinai tie, kuriuos esame įpratę nuolat matyti TV ekranuose ar žurnalų viršeliuose. O būtent tie, kurie yra kitoje ekranų pusėje. Tie, kurie ir yra Lietuva. LRT žiūrovai”, – pasakoja klipo prodiuserė, LRT rinkodaros projektų vadovė Eglė Žižytė. Vaizdo klipą kurti patikėta jaunam režisieriui Rokui Makarevičiui.

„Pasirinkome skirtingų veiklų ir profesijų atstovus, skirtingo amžiaus ir absoliučiai skirtingose lokacijose, kad kuo daugiau žmonių galėtų save su kažkuriuo iš klipo herojų sutapatinti“, – Eglę papildo Rokas.

Klipas filmuotas 5 dienas skirtinguose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Trakuose, Birštone. Vienoje klipo scenoje įamžinta senjorų pora – Kazys ir Bronė – seniai svajojusi pakilti oro balionu. „Kad oro balionu pasiūlėme skristi būtent jiems, tėra grynas sutapimas. Smagu, kad išpildėme tai, apie ką žmonės svajojo dešimtmečius“, – džiaugiasi klipo autoriai.

„Filmavome tikroje kalvėje, kur kalvis Raimondas pademonstravo, kaip metalo subtilybės atsiskleidžia gero kalvio rankose. Lakstė žiežirbos ir buvo tikrąja ta žodžio prasme karšta“, – juokiasi E. Žižytė.

Pasak Eglės, viena įspūdingiausių klipo scenų buvo nufimuota Vilniaus senamiestyje esančių Signatarų namų balkone, kuriame saksofonu groja jaunas muzikantas Vilius Streckis: „Kadangi saksofonistas filmuojant sceną grojo iš tikrųjų – buvo įspūdinga scena ir praeiviams! Beje, sceną spėjome nufilmuoti prieš pat užklumpant didžiajai Vilnių užtvindžiusiai liūčiai.“

Klipe nusifilmavo seserys dvynės Dovilė ir Živilė. Viena iš dvynių – užkietėjusi bėgikė, dalyvauja mataratonuose, o kitai galimybė nusifilmuoti klipe buvo puiki progą atrasti bėgimą. Besirengdamos  filmavimui abi seserys porą savaičių kartu treniravosi Vingio parke.

Klipo kūrėjams ne kartą kruopščiai suplanuotus filmavimus teko atidėlioti dėl netinkamo oro. Fejerverkų scena buvo itin rizikinga, nes jai tebuvo skirti keli dubliai. Filmuojant akrobato  sceną reikėjo laikinai stabdyti eismą sostinės Gedimino prospekte, kad akrobatas Lukas galėtų saugiai atlikti triuką.

Atkurtos Lietuvos valstybės 100-mečio sezonas – nuo rugpjūčio 28 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių