Naujas lietuvio kaskadininko triukas: važiuoja automobiliu vertikaliai

Jurijus Risnovskis – profesionalus kaskadininkas. Jo vardas žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Kaskadininkas buvo pirmas žmogus, atlikęs  mirties kilpą automobiliu. Nuo šio triuko praėjo jau daugiau nei dešimt metų, o Jurijus nenustoja stebinti žadą atimančiais triukais. Jis sako, kad viskas prasidėjo nuo sapno, po kurio sekė treji metai įtemptų treniruočių.

Kaskadininko karjerą Jurijus pradėjo 2001-aisias. Tiesa, kurį laiką ją buvo apleidęs, gyveno Anglijoje, ten mokėsi visai kitos specialybės – radijo ir televizijos režisūros. Vėliau kurį laiką dirbo žurnalistu, tuomet pradėjo ir savo verslą.

2012-aisias Jurijų atrado vieno žinomiausių pasaulyje – „Discovery“ kanalo žurnalistai. Jie parengė reportažą apie pirmąjį mirties kilpą automobiliu atlikusi kaskadininką. Jurijus sako, kad tas susitikimas privertė jį susimąstyti ir grįžti prie ekstremalių triukų.

Po kelerių metų treniruočių kaskadininkas pristatė naują triuką – lengvuoju automobiliu jis sugeba važiuoti vertikaliai, specialiai tam pritaikytoje metalinėje sferoje. Jurijus teigia, kad tai – pavojingiausia, ką jam teko daryti lig šiol, nes nuolat esi prie sąmonės netekimo ribos, o tuo pat metu turi ir valdyti automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių