Naujametiniame koncerte LRT kvies iškilmingai pasitikti Lietuvos šimtmečio metus

Trečiadienio vakarą LRT didžiojoje studijoje buvo filmuojamas šventinis naujametinis koncertas. Į jį susirinko gausus būrys svečių, kultūros ir visuomenės atstovų, LRT žvaigždės.

Gražiausias šventines arijas iš operų, operečių ir miuziklų atiko klasikinės muzikos žvaigždynas. Renginio svečiai dalijosi šviesiais ir įkvepiančiais palinkėjimais Lietuvai pasitinkant ypatingus – valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo metus.

Naujametinį koncertą vedė šventiškai ir šmaikščiai nusiteikęs Andriaus Rožicko ir Editos Mildažytės duetas.

Naujametiniame koncerte pasirodė ir nuostabias operas bei operetes atliko grupė „El Fuego“, solistai Eduardas Kaniava, Viktorija Miškūnaitė, Vaidas Vyšniauskas, Egidijus Bavikinas, Paulius Bagdanavičius, Evelina Sašenko, Eglė Šidlauskaitė, Gitana Pečkytė, Jeronimas Milius, Eugenijus Chrebtovas, Raminta Vaicekauskaitė, Rafailas Karpis, Tomas Povilionis.

Atlikėjams pritarė „LRT ritmo grupė“ ir specialiai šiam vakarui suburtas rinktinis orkestras, kuriam dirigavo Martynas Staškus.

LRT laidų vedėjos Eglė Daugėlaitė, Aistė Plaipaitė ir Vilija Andrulevičiūtė kalbino vakaro svečius, kurie noriai dalijosi šviesiomis ir geromis emocijomis.

Naujametinį koncertą stebėjusi aktorė Regina Varnaitė pasakojo, kad Naujuosius visada sutikdavo teatre.

(P.Lileikio (LRT) nuotr.)

„Svarbiausia būdavo suvaidinti spektaklyje, o paskui jau ir vagyti, ir visiems draugams sakyti: būkite sveiki, laimingi sulaukę Naujųjų metų“, – kalba R. Varnaitė.

Laikrodžiui skelbiant Naujuosius, prieš 12-ą, aktorė skambina savo draugams ir linki sveikatos, laimės, džiaugsmo ir šiek tiek pinigų. To šį vakarą ji linkėjo ir visai Lietuvai.

Laidos „Istorijos detektyvai“ kūrėjas Virginijus Savukynas papasakojo, kaip prieš šimtą metų Naujuosius sutikdavo tipiška miesto šeima. Jis teigia, kad kaime metų sutiktuvių niekas nešvęsdavo, o mieste, Kaune, tradicijos buvo kitokios.

„Antanas Smetona Naujuosius sutikdavo Kauno karininkų ramovėje kartu su karininkais ir jų žmonomis, valdininkai susitikdavo ministerijose. Kauniečiai susirinkdavo karo muziejaus aikštėje, atiduodavo pagarbą prie nežinomo kareivio kapo, grodavo orkestras, vakarą papuošdavo fejerverkai – taip jie būdavo paminimi“, – pasakoja V. Savukynas.

Laidos „Gyvenimas“ vedėjas Edvardas Žičkus atskleidė, kad įsimintinas 2017-ųjų įvykis jam – netikėtas susitikimas su legendinės grupės „Queen“ gitaristu, o 2018-iesiems E. Žičkus jau turi tikslą.

„Kasmet jis didėja – noriu dalintis pasauliu su visais lietuviais. Tikiuosi, kad sienos dar labiau prasiplės ir bus dar daugiau istorijų“, – sako E. Žičkus.

LRT prodiuserė, kino kritikė Lolita Bytautaitė papasakojo, kad įsimintiniausios kelionės šiais metais jai buvo išvykos į Kanų ir Sen Sebastiano kino festivalius. Šiuose festivaliuose rodomos lietuviško kino premjeros, šiuos filmus pamato ir LRT žiūrovai.

„2017 metai buvo labai puikūs – lietuviškas kinas pakėlė sparnus, sugrąžino žiūrovą į kino sales, noriu pasidžiaugti, kad ir LRT TELEVIZIJA taip pat prisidėjo prie lietuviško kino atgimimo. 2018 metais taip pat bus daug premjerų. Nuo vasario 16-os iki kovo 11-os pamatysime tai, kas lietuviško kino pasaulyje naujausia“, – kalba L. Bytautaitė.

Lenktynininkas Benediktas Vanagas 2018-uosius pradės Dakaro ralyje, kuris startuos sausio 6 dieną. Lenktynininkas atskleidė, kad šiemet pirmą kartą per pastaruosius šešerius metus Naujuosius sutiks Lietuvoje, mat šventinę dieną vis tekdavo praleisti svečioje šalyje. Valstybei einant 28-uosius nepriklausomybės metus B. Vanagas linkėjo šaliai aiškesnės krypties.

Artėjant 2018-iesiems, patriotiškiems metams, laidos „Laisvės vėliavnešiai“ vedėja Liepa Rimkevičienė linkėjo kiekvieną dieną jausti meilę Lietuvai.

„Linkiu būti šiuolaikiškais ir novatoriškais. Kurdama „Laisvės vėliavnešių“ laidas pastebėjau, kad didžiausi patriotai buvo žmonės savo mąstymu peršokę laikmetį. Šie žmonės buvo labai drąsūs ir kitokie, partizanai ar Nepriklausomybės Akto signatarai. Kai kalbame apie patriotizmą ir jaunus žmones, mes turime būti jauni ir šiuolaikiški, mylintys Lietuvą čia ir dabar“, – sako L. Rimkevičienė.

Renginiui artėjant link pabaigos, vedėjai A. Rožickas ir E. Mildažytė priminė, kad Naujųjų metų naktis – tai ir susitaikymo naktis, kai turėtų būti pamiršti seni skausmai, pasižadėta būti tolerantiškesniems, meilesniems vienas kitam.

„Laimingų, džiaugsmingų, sėkmingų ir turtingų 2018 metų. Net ir visiems priešams linkime kuo geriausios kloties. Naujųjų metų naktis – tai ir susitaikymo naktis, pamirškime senus skausmus, pasižadėkime būti nors trupučiuką tolerantiškesni, meilesni vienas kitam, žiūrėti į kitą mylinčiomis akimis ir nepamiršti pažvelgti į save tokiomis akimis, nes save reikia mylėti labiausiai“, – vienas kitam antrino renginio vedėjai A. Rožickas ir E. Mildažytė.

Gruodžio 31-osios vakarą kviečiame žiūrėti LRT naujametinį koncertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių