Naujametės televizijos natos: klasika, žvaigždės, žiburėlis ir juokas

Kūčių vakaro ramybėje kukliai tylėjęs ar pritildytas televizorius Naujųjų naktį gali skambėti visu garsu. O kokias natas jam siūlo televizijos kanalai, apžvelgia "TV diena".

Komedija, tegu ir lietuviška, Naujųjų vakarą LRT televizijos eteryje neabejotinai taptų metų akibrokštu. Vis dėlto nacionalinis transliuotojas ištikimas tradicijoms, natų savo repertuare nemaišo ir savo žiūrovus apglėbs klasikos magija. Pakiliai, su aistra, virpuliu į Naujuosius juos neš Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro melodijos.

Šį solidų naujametį muzikinį karnavalą pertrauks tik tradicinis Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas prieš pat vidurnaktį.

Su klasikos skambesiu peržengti metų sandūros slenkstį siūlo ir LRT Kultūra. Jos scenoje – Montserrat Caballe ir jaunosios operos žvaigždės bei Pažaislio muzikos festivalis su "Metropolitan" operos žvaigždėmis, Kauno miesto simfoniniu orkestru ir Kauno valstybiniu choru.

Geriausių metų, puoštų žvaigždėmis ir likimo dovanomis, savo žiūrovams linki TV3 televizija. Visą vakarą jos eteryje – ryškiausių scenos žvaigždžių koncertai: Marijaus Mikutavičiaus "3D Show", SEL "360°", Vaido Baumilos ir Ovidijaus Vyšniausko. O naujamečio vakaro viršūnėje puikuojasi jubiliejinis Ingos Valinskienės koncertas "Žvaigždė". 50-metį atlikėja nutarė švęsti dovanodama gerbėjams geriausias visų laikų savo dainas su orkestru "Vilnius Simfonietta", būriu garsių svečių ir, žinoma, koncertams diriguojančiu vyru Arūnu Valinsku.

Savo ilgametės "Žydrojo žiburėlio" tradicijos LNK nelaužys ir šiemet. Šventinė fiesta "Kaip mes sutikome Naujuosius" žiūrovus nukels į filmavimo užkulisius, kur blaškosi administratorė Stasė (aktorė Vaida Lisikaitė), burba pulte sėdintis režisierius (Mantas Stonkus) ir šventės organizatorius (Vytenis Pauliukaitis), alkoholio, rūkymo ir rusiškų keiksmažodžių aukas medžioja tautiniais drabužiais vilkintys prievaizdai (Gabrielė Malinauskaitė ir Giedrius Leškevičius), o sveikinimus siunčia populiarūs dainininkai ir ne tokie populiarūs Seimo nariai.

"Lietuvos ryto televizija" puikia žiūrovų nuotaika rūpinsis surengdama humoro vakarą su komikais Artūru Orlausku, Raimundu Šilansku, Juozu Zavaliausku ir kitais. Jei lietuviškas humoras – per prastas, galite rinktis prancūziškus juokelius. BTV Naujuosius sutikti siūlo su trimis kultinės komedijos "Fantomas" su Jeanu Marais ir Louis de Funèsu dalimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis  portretas
Lnk žiburelis balaganas

Molis

Molis portretas
Nu tokios vargo vakarienes dar nera buve! Matyt TV recesija jau siemet prasidejo. Visiska dvasios ubagyste...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių