Naujametę naktį televizijos žiūrovus džiugins Dž. Butkutės koncertas

  • Teksto dydis:

„Saulyte, viskas bus gerai. Myliu tave“, – pabučiuodamas Džordaną ištaria jos sutuoktinis ir vadybininkas Elegijus, ir karalienė lipa į sceną. O ten – sausakimša arena, daugiau nei dešimt tūkstančių ošiančių jos ištikimų gerbėjų.  Tai – kadrai, kurių niekas nematė. Jaudinančios akimirkos, likusios už kadro.

34 tūkstančiai žmonių. Pilnos didžiausios šalies arenos. Penki didieji šalies miestai. Nominacija už geriausią metų koncertinį turą. Visa tai – Džordanos Butkutės „Nesudeginta ant laužo“.

Bet toli gražu ne viską matė Džordžos gerbėjai. Likus kelioms valandoms iki 2015-ųjų,  gruodžio 31-ąją, 20.50 val. žiūrimiausia televizija LNK savo žiūrovams dovanoja įspūdingą filmą- koncertą „Nesudeginta ant laužo“.

Nestandartinio formato  koncerte – ne tik kultinės Džordanos dainos, naujausios albumo „Kryžkelės“ hitai, bet ir koncerto užkulisiai, kuriuos neprilygstama scenos diva atskleidė jaunosios kartos videomenininkui Petrui Skuskauskui.

Koncerte skambės „Esu Laisva“, „Tavo pasaulis“, „Išeinu“, „Man patinka“, „Nebijok, aš su tavim“, „Išlikti“, „Būki mano Džordža“, „Dėl Tavęs“, „Viena“, „Tavęs ieškojo mama“, „Vienas namuose“ ir „ Nemylėjau tavęs“. Atlikėjos pasirodymai labiau priminė roko operą, nei įprastą koncertą.

Žiūrovai patirs visą koncertinio turo jaudulį – nuo scenos statymo iki paskutinių žvaigždės minučių grimo kėdėje. Pagrindinis filmo operatorius ir montažo režisierius – Petras Skukauskas.

Šiam turui buvo specialiai sukurta ir pagaminta originali, konceptuali ir charakteringa scenografija, turo rengėjams kainavusi 150 tūkstančių litų. Džordaną į turą lydėjo penki vilkikai garso, šviesos aparatūros ir dekoracijų, du mikroautobusai su instrumentais bei specialiaisiais efektais, dar vienas – su muzikantais. Koncertuose kartu su dainininke dirbo daugiau nei 50 žmonių.

Apšvietimo dailininkai teigė, kad viskas buvo sukurta specialiai Džordanos turui ir niekada nebuvo naudojama jokio kito atlikėjo programoje nei Lietuvoje, nei užsienyje. Ypatingą vaidmenį programoje atliko unikalus apšvietimas, kokio Lietuvos muzikos žvaigždės iki šiol nėra sau leidusios. Vien garso ir šviesos nuoma vienam koncertui kainavo apie 110 tūkstančių litų.

Šiuo turu dainininkė pristatė savo naujausią albumą „Kryžkelės“, kuris jau pripažintas auksiniu albumu, nes buvo parduotas didesniu nei 6 tūkst. vienetų tiražu. Tai buvo vienas ambicingiausių projektų ne tik Džordanos karjeroje, bet ir visame Lietuvos muzikos versle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių