Naują dainą pristatantis D. Blanka įsitikinęs – egoizmas nužudo meilę

  • Teksto dydis:

Dainininkas Donatas Blanka gerbėjų teismui pateikė savo naujausią darbą – dainą „Nieko nesakyk“.

„Tokios akimirkos, kai, regis, net žodžių nebereikia, santykiuose yra vertingiausios. Jos išlieka ilgam ir tampa tomis, kurias žmonės siekia vis dažniau patirti“, – sakė D. Blanka.

Muziką ir žodžius dainai sukūrė Paulius Jasiūnas, todėl, pasak D. Blankos, tai, apie ką kalbama kūrinyje, nėra dabartiniai jo išgyvenimai. „Bet situacijos man pažįstamos. Jos viduje sukelia tikrą audrą, leidžia mėgautis akimirka. Viskas tampa labai neapčiuopiama, o laikas ir pasaulis tarsi išnyksta“, – sakė dainininkas.

Kol kas jam nepavyko pažinti poros, kuri emociškai reikšmingus momentus būtų išsaugojusi ir po daugelio buvimo kartu metų. D. Blanka su šypsena sakė, jog dabartiniais laikais itin gaji nuomonė, kad meilė trunka trejus metus, matyt, yra tiesa. Analizuodamas, kas nužudo tyrus jausmus, atlikėjas susimąstė ne vienai akimirkai. Po ilgų dvejonių jo išvada buvo aiški – egoizmas.

„Tikra meilė yra be prisirišimo. Sugebėjimas į situaciją pažvelgti iš kito asmens pozicijos – daug kam yra per sudėtinga užduotis. Jei kas nors nepavyksta, pirmiausia galvojame, kaip sunku mums bus – likome vieniši, neturime, su kuo pasikalbėti, jaučiamės išnaudoti, per daug atidavę. Bet ar taip tikrai reikėtų galvoti, jei žmogų, su kuriuo keliai išsiskyrė, iš tiesų mylėjome?“, – pastebėjo dainininkas.

Anot jo, dažnai meilėje žmonės myli ne kitą asmenį, o save. Tam, kad tuo įsitikinti, pasak D. Blankos, tereikia nuoširdžiai paanalizuoti savas mintis bei veiksmus. Jo nuomone, svarbu iš tiesų pamatyti mylimojo savybes ir jomis žavėtis. Tie, kurie galvoja, jog „artimas asmuo būtų tobulas, bet...“, turėtų iškart nutraukti santykius.

„Žmogaus esmę sunku pakeisti, o jei tą norime daryti, vadinasi, su pasirinktuoju iš tiesų yra ne pakeliui“, – sakė D. Blanka.

Jis įsitikinęs, naujoji daina „Nieko nesakyk“ yra universali – tinkanti bet kokio amžiaus ir lyties žmogui, pasirengusiam mylėti, mylėjusiam ar tai išgyvenančiam. Joje, pasak atlikėjo, yra 80 – ųjų mados prieskonių – spalvų, garsų, jausmų, situacijų. Visa tai atsiskleidžia ne tik pačioje dainoje, bet bus ryšku ir jai skirtame vaizdo klipe bei fotosesijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių