Nacionalinę „Eurovizijos“ atranką ves žiūrovams nematyta pora

Jau sausio mėnesį LRT TELEVIZIJOS eteryje startuos nacionalinė „Eurovizijos“ atranka, kurioje rinksime labiausiai vertą atstovauti mūsų šaliai dainą didžiausiame Europos dainų konkurse. Atlikėjus į sceną lydės ir nuo kandžių komisijos komentarų gins žiūrovams dar nematyta vedėjų pora – humoristas Mantas Stonkus ir televizijos laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė.

U. Skonsmanaitė šešerius metus vedė vieną komercinės televizijos laidą, tačiau jau kurį laiką televizijos žiūrovams nebuvo matoma – iš eterio pasitraukė daugiau nei prieš metus. M. Stonkus televizijos žiūrovams taip pat pažįstamas iš komercinės televizijos projektų bei teatro spektaklių.

Nors televizijos eteryje pora kartu niekuomet nedirbo, jie prisipažino, kad jų draugystė trunka jau visą dešimtmetį. „Mūsų duetas gyvenime prasidėjo prieš dešimt metų, 2008-aisiais, kada susipažinome. Dešimtmečio proga pagaliau mus suporavo“, – vienas kitą papildydami kalbėjo M. Stonkus ir U. Skonsmanaitė.

Mūsų duetas gyvenime prasidėjo prieš dešimt metų, 2008-aisiais, kada susipažinome. Dešimtmečio proga pagaliau mus suporavo.

„Mūsų duetas bus labai gražus, jaunatviškas ir labai gyvas. Būsime aštrūs“, – žadėjo naujoji nacionalinės atrankos vedėja. U. Skonsmanaitė patikino, kad tai – jos sugrįžimas į „Eurovizijos“ sceną. „Neapsigaukite, niekada „Eurovizijos“ atrankose nedainavau, bet kai dalyvavo Jurgis Didžiulis kartu su „Inculto“ ir nugalėjo, mes atvykome jo palaikyti. Po pergalės jis visą palaikymo komandą pasikvietė ant scenos, tad man ji – ne naujiena“, – juokavo televizijos laidų vedėja.

Tuo tarpu M. Stonkus niekuomet nemanė, kad ves „Eurovizijos“ atrankas. „Man keista, kad būsiu „Eurovizijos“ vedėjas, o ne dalyvis. Nes visada svajojau sudalyvauti „Eurovizijoje“, ir ką gali žinoti, gal kitais metais jau uždainuosiu“, – humoro nestokojo M. Stonkus.

Naujieji vedėjai jau turėjo ir patarimų būsimiems nacionalinės atrankos dalyviams. „Eurovizija“ žinoma kaip popmuzikos renginys, bet pastarieji nugalėtojai rodo, kad tai tikrai neprognozuojama. Mano asmeninės simpatijos visada – geram rokui ir originalumui“, – kalbėjo U. Skonsmanaitė.

M. Stonkaus manymu, lietuviai, veždami savo kūrinius į „Euroviziją“, šiek tiek bando atkartoti tai, kas buvo praeitais metais arba sekti tendencijas. „O pagrindinė užduotis, mano manymu, yra atvežti originalą“, – įsitikinęs humoristas.

Sulaukę pasiūlymo tapti nacionalinės atrankos vedėjais, M. Stonkus ir U. Skonsmanaitė tikino ilgai nesvarstę. „Televizijoje nesu jau daugiau nei metus. Per tą laiką sulaukiau ne vieno darbo pasiūlymo, bet iš šio kanalo jis – pirmasis. Sutikau iš karto“, – tvirtino žinoma mergina.

Mantas Stonkus ir Ugnė Skonsmanaitė. V. Radžiūno (LRT) nuotr.

Jai antrino M. Stonkus: „Kai sužinojau, su kuo reikės dirbti – su kokia komanda, su kokia kolege ir dar kokiam kanale, viskas iškart pasidarė aišku.“

Aštresnį humorą mėgstantis aktorius sakė, kad LRT TELEVIZIJOS eteryje jis pagaliau ketina būti toks, koks yra iš tiesų. „Iš savęs per daug nespausiu bandydamas juokinti žmones. Būsiu tiesiog profesionaliai savo darbą dirbantis vedėjas. Linksmumo iš manęs neišmuši, bet nenatūraliai spausti juokelių nebandysiu. Pagaliau galėsiu nuo to pailsėti“, – kalbėjo M. Stonkus.

U. Skonsmanaitė taip pat negailėjo komplimentų naujajam scenos partneriui. „Šalia šio charakterio aš jau – dešimt metų. Daugybė projektų keliuose kanaluose ir radijo stotyje. Nesame dirbę duetu, bet žinau, koks yra Mantas. Jis – labai profesionalus vedėjas, dėl to klausimų man nekyla. Bet puikiai žinau, kad Mantas labai mėgsta krėsti šunybes, ne vieną jų esu patyrusi“, – tvirtino televizijos laidų vedėja.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas pažymėjo, jog dalyvauti konkurso atrankoje paraiškas yra pateikę daugiau nei 50 dalyvių, o konkursinių dainų pasiūlyta per šimtą. „Kol kas neatskleidžiame dalyvių sąrašo, nes kai kuriems kandidatams suteikiame progą pasitaisyti iki atrankos – pvz., sutrumpinti dainą iki 3 minučių“, – teigė prodiuseris.

Vyriausiasis LRT TELEVIZIJOS prodiuseris Audrius Giržadas pasidžiaugė, kad jėgas konkurse kasmet išmėgina ir jauni atlikėjai. „Prieš keletą metų buvau pastebėjęs tendenciją, kad jaunieji atlikėjai buvo patikėję interneto galia, jiems tarsi nebereikėjo televizijos. Bet džiaugiuosi, kad jie pagaliau įsitikino, jog išeiti į sceną ir padainuoti prieš TV kameras, yra visai kas kita“, – tvirtino prodiuseris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi

oi portretas
Ir vel Stonkus, siaubas....

DUK

DUK portretas
Stonkus žemaitis tuo viskas pasakyta. Ar nėra normalių vedėjų?

Andriui

Andriui portretas
Pasigesiu. Laabaai taves truks.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių