N. Šulija: jei matau ne talentą, o „chaltūrą“, taip ir sakau

TV3 projektas "Lietuvos talentai" į eterį grįžo ne tik su naujais vėjais ir įkvėpimu, bet ir nauja teisėjų komanda. Joje, matyt, mažiausiai tikėtasi išvysti televizijos veteraną, orų guru Naglį Šuliją.

Kontroversiškiausiu vadinamas "Lietuvos talentų" teisėjas jau spėjo surengti išbandymą projekto dalyviams – pasinaudojant savo talentu skaityti orų prognozę.

"Kad visus atrankų įspūdžius aprašyčiau, reikėtų jaučio odos. Talentų Lietuvoje tikrai yra, žmonės laisvėja ir kasmet jų vis daugėja. Ir daugėja talentų, kurie nebijo pasirodyti, ateiti į laidą. Manau, vyksta ir kiekybinis, ir kokybinis augimas", – "TV dienai" kalbėjo N.Šulija.

– Kokiu teisėju save laikote?

– Tokiu, kuris stengiasi pasikliauti sveiku protu.

– Ar jums sunku pasakyti "ne"?

Talentas – kaip gėlė, kurią reikia prižiūrėti, laistyti, puoselėti, kad gražiai žydėtų.

– Jei matai akivaizdžią "chaltūrą", tai taip ir sakai. Žinoma, kiekvienu atveju žodžiai turi būti teisingai parenkami – juk tą patį dalyką gali pasakyti pačiais įvairiausiais būdais. Svarbiausia – normali elgesio kultūra, tad ar vaikui, ar suaugusiam turi sakyti teisybę, bet kultūringai.

– Ar yra tekę nubraukti ašarą, būti sugraudintam talento?

– Kol kas ne, bet labai tikiuosi, kad taip nutiks. Kita vertus, tikrai buvo tokių pasirodymų, kurie sužavėjo taip, kad teko pašokti iš vietos ir ploti. Viena pirmųjų – mergaitė būgnininkė, bet pažadu, kad tokių talentų bus daugiau.

– Ar pasaulinius talentų projektus žiūrėjote?

– Užtenka lietuviškų, bet kai reikėjo aiškintis, kaip kuriamas projektas, kaip vertinama, be abejo, pasauliniais pavyzdžiais domėjausi. Žiūrėjau, kaip dirba kiti talentų projektų teisėjai, kaip elgiasi, kaip vyksta laida – tai apmokymo dalis.

– Ar jums yra tekę išgirsti, kad esate netalentingas?

– Bet kuris žmogus, kuris dirba televizijoje, būtinai bus bent kartą sumaišytas su žemėmis, purvais apdrabstytas. Tai normalu – tokia mūsų darbo kasdienybė.

– O tai, kad jūsų nereikia?

– Taip, daugybę kartų. Darbas televizijoje išmoko vieno svarbaus dalyko – kantrybės. Jei tavo mintys netinka šį sezoną, tai galbūt tiks kitą. Jei šį sezoną konkuruojantis kanalas nedaro panašaus dalyko, tai ir tavo minčių nereikia, bet jei kitąmet darys, tavo mintys labai pravers. Viskas priklauso nuo konjunktūros.

– Koks talentas galėtų tikėtis jūsų auksinio mygtuko?

– Nuoširdus.

– Talentas ir darbas – koks, jūsų nuomone, santykis lemia sėkmę?

– Kiekvienam žmogui tas santykis individualus. Faktas, kad talentas turi atitikti darbą, o darbas – talentą, tai turi derėti tarpusavyje. Jei darbo daug, o talento mažai arba atvirkščiai, nieko gero nebus.

– Ar jūsų gebėjimai vaikystėje, mokykloje buvo pastebėti, skatinta juos vystyti, siekti daugiau?

– Nebuvo kažko labai išskirtinio ar kad būčiau stumtas stengtis kažkurioje srityje. Aš buvau labai vidutiniškas mokinys ir mokykloje nieko ypatingo nerodžiau. Bet vėlgi – kam ko ir kada reikia. Štai mergaitė būgnininkė pražydo dar neidama į mokyklą.

– Ar pritartumėte teiginiui, kad vaikas gali būti ypatingai gabus, bet jei jo gebėjimai nebus pastebėti ir vystomi, talentas gali ir nepasireikšti?

– Žinoma. Talentas – kaip gėlė, kurią reikia prižiūrėti, laistyti, puoselėti, kad gražiai žydėtų.

– Ar pažvelgsite bent į "Lietuvos talentų" superfinalo dalyvių horoskopus, pasmalsausite, ar žvaigždės jiems palankios?

– Vargu. To daryti nėra prasmės. Ne ta disciplina, ne tas atvejis, kai reikėtų. Varžosi talentai, ir astrologija čia niekuo dėta – tai ne karas ir ne verslas.

 

"Lietuvos talentai" – sekmadieniais 19.30 val. per TV3.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gedas

gedas portretas
taip,kada matau Sulija tokiuose renginiuose man is karto chaltura.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių