N. Kazlaus pašnekovus kalbina aštuoniomis kalbomis

  • Teksto dydis:

Genialiai skambantys instrumentai, talentingiausių profesionalų atliekamos operų arijos didžiausiose planetos salėse, pasaulinio garso kultūros ir meno aristokratai, kuriems lenkiasi išrankiausia publika, ir toliau džiugins LRT KULTŪROS kanalo žiūrovus laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“. Pirmoji šio sezono laida – jau šį šeštadienį 20 val.

Į pirmąją laidą Nomeda Kazlaus pasikvietė neseniai Lietuvoje viešėjusią vieną garsiausių išeivių Rūtą Lee. „Ši moteris už nuopelnus Lietuvai ir Holivudui nusagstyta ryškiausiomis žvaigždėmis. Šį šeštadienį iš jos lūpų išgirsime dar negirdėtų faktų apie kino deivę Marlene Dietrich, kurią Rūtai Lee teko asmeniškai pažinti. Tad kviečiu nepraleisti intriguojančio pokalbio“, –  ragina laidos autorė ir vedėja Nomeda Kazlaus. Jau baigiama montuoti ir užsienyje filmuota medžiaga. „Šį  sezoną keliausime į Norvegiją, Vokietiją, Italiją ir kitur. Džiaugiuosi, kad galiu derinti savo keliones artistine prasme, dainuoti ir pakalbinti pašnekovus“, – sako operos solistė. Kaip ypatingą pašnekovą Nomeda Kazlaus išskiria norvegų rašytoją Josteiną Gaarderį, kuris yra parašė knygą „Sofijos pasaulis“, parduotą 60 mln. tiražu. „Iš meno ir kultūros jis tapo milijonieriumi. Kalbėjome ne tik apie jo kūrybinį pasiekimą, bet ir apie tam tikrą požiūrį, apie moralinius dalykus, apie filosofinį požiūrį į gyvenimą“, – prisimena N. Kazlaus.

„Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ šį sezoną pristatys Richardą Galliano – legendinį Astoro Piazzollos mokinį, kurio rankose akordeonas, pasak N. Kazlaus, prabyla visais žmogiškosios būties atspalviais. Rengiamas interviu ir su Petra Lang – garsiausia vokiečių kilmės sudėtingiausių Vagnerio vaidmenų atlikėja, intelektualu, kino ir teatro režisieriumi Krzysztofu Zanussiu, įstabiuoju amerikiečių tenoru Lawrence‘u Brownlee, violančelės virtuozais Vladimiru Kniazevu ir Ivanu Monigetti, kuris, beje yra paskutinis legendinio violočelininko Mstislavo Rostropovičiaus mokinys, Johnu Fisheriu – Metropolitano operos meno vadovu, dirigentu.

Daugumą pašnekovų Nomeda pažįsta asmeniškai. Viena laidos herojų – legendinės operos solistės Montserrat Caballe dukra Montserrat Marti, su kuria Nomeda rengė bendrą solinį koncertą Vilniuje, – artima laidos vedėjos draugė. Moteris sieja ne tik muzika, bet ir vienodo amžiaus vaikai.

Pasiekti geidžiamus pašnekovus Nomedai padeda ir aštuonios užsienio kalbos: „Kalbėti su žmogumi jo gimtąja kalba, be vertėjo, neretai yra raktas į žmogaus širdį“, – sako lingvistiniu talentu garsėjanti dainininkė.

Praėjusį sezoną Nomeda Kazlaus kalbino ir Montserrat Marti mamą, taip pat savo scenos partnerę Montserrat Caballe. Laidoje viešėjo ir dainininkė Sarah Brightman, dirigentas bei pianistas Christophas Eschenbachas, šiuolaikinės choreografijos guru Sasha Waltz, publikos numylėtinis baritonas Erwinas Schrottas bei lietuvių kilmės operos diva  Lilija Šukytė-Sukis, viena pirmųjų lietuvių, debiutavusių Niujorko Metropolitan operoje bei tęsusi dainininkės karjerą Europoje.

„Mes visi esame vieni su kitais glaudžiai susiję, todėl daugelio pašnekovų netikėti bei nauji pasakojimai ir prisiminimai nuspalvins ne tik jų asmenybes, bet atskleis ir naujų potėpių Meistrų portretams… Reiklūs „Skambančių pasaulių su Nomeda Kazlaus“ žiūrovai – tokie pat dideli mūsų partneriai, kaip ir mūsų kalbinami herojai. Gera jausti, kad mes vieni kitus suprantame ir esame vieni kitiems reikalingi. Kalbėsime apie gyvenimą, muziką, kūrybą ir kelią, kuriuo ne visada lengva, bet tikrai verta eiti!” – kviečia operos primadona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių