N. Juškos baleto mokyklos sezonas uždarytas su būriu žinomų žmonių

  • Teksto dydis:

„Į baleto pamokas ateinantys vaikai labai motyvuoti. Dažniausiai ne tėvai „kalti“, kad jie nusprendžia savo laisvą laiką leisti ne kieme ar prie kompiuterio, o treniruotėse“, – kalbėjo baleto primarijus Nerijus Juška, karščiausius klasikinio baleto gerbėjus pakvietęs į ypatingą renginį – „Gala koncertą“, net kelis vakarus iš eilės džiuginusį Vilniaus bei Kauno publiką.

Pasigėrėti N. Juškos baleto mokyklos auklėtinių darbu susirinko ir būrys žinomų žmonių, neabejojusių, jog mažieji baleto meistrai pademonstruos viską, ką per pastaruosius metus išmoko geriausio.

Prieš septynerius metus įkurtos ugdymo įstaigos įkvėpėjas N. Juška patikino – „Gala koncerte“ netrūksta veiksmo, į kurį įtraukiama daugiau nei pusė tūkstančio auklėtinių.

„Publikai pristatome ištraukas iš ryškiausių baleto spektaklių. Kadangi norinčiųjų pamatyti pasirodymą būna tikrai daug, jį kartojame net keletą kartų. Tiesa, kasmet baigiamasis sezono koncertas būna vis kitoks“, – sakė pašnekovas.

Pastaruosius ketverius metus didžiojoje scenoje klasikinio baleto nešokantis N. Juška išimtį padaro itin retai ir tik savo įkurtosios baleto mokyklos sezono uždarymui skirtų pasirodymų metu. Šįkart jis gerbėjus džiugino sušokdamas ištrauką iš spektaklio „Bajaderė“. Jo scenos partnere išskirtiniam reginiui tapo Ukrainos teatro baleto solistė Olesia Shaytanova.

Baleto primarijus iš visų klasikinio baleto pasirodymų teatrų scenose pasitraukė po to, kai, atlikdamas savąją partiją spektaklyje „Don Kichotas“, patyrė sunkią kelio sąnario traumą.

„Operacija, gydymas, ilga reabilitacija... „Don Kichote“, tik jau pastatytame mano mokyklos auklėtiniams, šokau praėjus dvejiems metams po skaudaus, daug ką pakeitusio įvykio scenoje. Išdrįsti grįžti po traumos ir dar į tokio paties pavadinimo pastatymą, kuriame susižalojau, tikrai nebuvo lengva“, – prisiminė N. Juška.

Nors klasikinis baletas yra sudėtingiausias žanras, o pats dabar šoka tik šiuolaikiniuose ar šokio spektakliuose, N. Juška patikina – būsimi primarijai bei primabalerinos užsiėmimuose mokomi būtent to, kas yra sunkiausia, reikalauja daugiausiai ryžto ir darbo, bet kuo labiausiai žavisi publika.

Šįmet, po sezono uždarymo spektaklių, tarptautiniuose konkursuose Lietuvą atstovavę N. Juškos auklėtiniai apdovanoti specialiais prizais – baleto solistės Ingos Cibulskytės vienetinėmis rankų darbo baleto karunėlėmis.

„Mažieji kasmet ne tik dalyvauja statant naujus spektaklius, bet jau geba varžytis užsienio šalyse rengiamuose konkursuose, kuriuose konkuruoja geriausių Europos baleto mokyklų auklėtiniai, – kalbėjo vienas ryškiausių mūsų šalies baleto šokėjų. – Džiugu, kad mažosioms princesėms augant lankomos baleto pamokos tampa ne tik hobiu ar laisvalaikiu, tačiau ir tam tikru vaiko „darbu“, kuris ugdo ir skatina tobulėti, motyvuoja siekti kasmet vis geresnių rezultatų.“

Tiek Vilniuje, tiek Kaune N. Juškos baleto mokyklos auklėtiniai į treniruotes renkasi 2–4 kartus, priklausomai nuo amžiaus grupės, vaiko galimybių ir norų.

„Šokantys vaikai turi vaikystę, kuri neretai primena pasaką, bent kelis kartus metuose gimstančią didžiojoje scenoje“, – sakė N. Juška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigis

Sigis portretas
Atsakymas "jhr". Mulkis tu, karoce. Eik į pradinę mokytis kalbos

Algis

Algis portretas
Šaunuolis Juska

jhr

jhr portretas
Kaip supratau, karoče, tą būrį žinomų žmonių išleis tada, kai sezoną atidarys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių