N. Čereškevičienė: dabartinė veikla – tąsa dalykų, kuriais užsiėmiau gyvenime

  • Teksto dydis:

„Dabar dirbu visai kitą darbą, nors tai galėtų būti tąsa dalykų, kuriais užsiėmiau gyvenime. Išėjus iš Lietuvos televizijos ir pusmetį pailsėjus, atsirado erdvės mano senai svajonei – vaikų darželiui su meniniu ir pastiprintu emociniu vaikų ugdymu. Šiemet atšventėme 7 veiklos metus“, – laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ pasakoja net  22 metus gyvavusios vaikų laidos „Tele-bim-bam“ kūrėja Neringa Čereškevičienė.

 

Jau 8 metus „Tele-bim-bam“ laidos LRT nebėra, tad šiandien N. Čereškevičienę galima sutikti ne televizijos studijose ir koridoriuose, o jos įkurtame „Tele-bim-bam“ vaikų darželyje ir pradinėje mokykloje „Upė“.

„Dabar dirbu visai kitą darbą, nors tai galėtų būti tąsa dalykų, kuriais užsiėmiau gyvenime. Išėjus iš Lietuvos televizijos ir pusmetį pailsėjus, atsirado erdvės mano senai svajonei – vaikų darželiui su meniniu ir pastiprintu emociniu vaikų ugdymu. Šiemet atšventėme 7-erius veiklos metus“, – kalba  N. Čereškevičienė.

Šį rugsėjį legendinės vaikų laidos kūrėja įgyvendino ir dar vieną savo svajonę – įsteigė „Upės“ pradinę mokyklą. Įkūrėja pasakoja, kad kol kas tai pradžia ir tenka mokytis kiekvieną dieną.

„Labai džiaugiuosi ir dėkoju likimui, kad dar galiu kiekvieną dieną surasti sau kažką naujo. Tą „naujo“ diktuoja vaikai, tik spėk pažinti juos ir eiti paskui juos, reguliuoti jų kelią ir dėlioti perspektyvą, kurią su patirties pilna akimi ir širdimi gali numatyti“, – kalba N. Čereškevičienė.

„Tele-bim-bam“ – drąsus pavadinimas

Aktorės ir režisierės specialybę turinti N. Čereškevičienė pamena, kad studijuojant buvo surinktas tikslinis kursas, dirbsiantis Lietuvos televizijoje. Būsimos „Tele-bim-bam“ laidos kūrėja buvo paskirta į muzikos redakciją, o po pusmečio atsirado ir autorinė jos laida.

„Tuo metu man atrodė, kad keliu naują vėliavą pramoginėms laidoms ir ne tik vaikų. Iš tikrųjų taip buvo, nes pramoginių laidų nebuvo visai. Vaikams turėjome „Labanakt vaikučiai“ ir „Dainų dainelę“. Kadangi pati „Dainų dainelėje“ ne kartą buvau dalyvavusi su mokyklos ansambliu, mačiau, kokių ten buvo negerovių, kaip vaikai išmokomi stovėti suspaustomis rankytėmis ir kojytėmis“, – sako N. Čereškevičienė.

Laida gimė kartu su atkurta Lietuvos nepriklausomybe, tad su savimi taip pat nešė laisvės vėją. N. Čereškevičienė pamena, kad ir pavadinimas „Tele-bim-bam“ tuomet buvo drąsus. Tik vėliau ji sužinojo, kad tai, jog šiuo pavadinimu buvo leista vadinti laidą, nulėmė vienas šviesaus atminimo jos dėstytojas, kuris tuo metu buvo vienos komisijos pirmininkas.

„Gyvenome tokiais laikais. Vėliau šis pavadinimas tapo labai universalus, sakykime, dalyvaujant su vaikais įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose ir plėšiant laurus“, – sako N. Čereškevičienė.

Visas pokalbis su N. Čereškevičiene – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joanna

Joanna portretas
Moteris gal ir talentinga,bet seni prisiminimai,kai su dainorėliais atostogaudavo Dubingių "Energetikas"poilsio namuose ,nelabai gražūs.Vaikai susirinkę po langais, sutartu laiku 9 val.jos nesulaukę, rėkdavo "Neringa" o pasirodo vadovė dar miega...Ir vaikams nepaaiškindavo,kad po savęs nepalikti šiukšlyno...Linkiu sėkmės jos darbuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių