Muzikos sceną užkariavusi Imany jau atvyko į Vilnių

  • Teksto dydis:

Šį vakarą Vilniaus universiteto didžiajame kieme koncertuosianti Imany jau Vilniuje! Naujuoju soul muzikos atradimu tituluojama dainininkė su grupe atvyko į sostinę po koncerto Monake ir rengiasi savo pirmajam pasirodymui Lietuvoje. Kartu su Imany keliauja dar 14 muzikantų ir techninio personalo komanda. Grupė apsistos viešbutyje „Europa City Vilnius“, o dienos metu planuoja pasižvalgyti po senamiestį. Ypatingų pageidavimų organizatoriams dainininkė nepateikė, tačiau jos persirengimo kambaryje netruks kvapnių žvakių ir smilkalų.

Koncerto metu skambės žinomiausi Imany kūriniai iš jos debiutinio albumo, tarp kurių – populiarusis hitas „You Will Never Know“.

Imany arba Nadia Mladjalo (toks tikrasis atlikėjos vardas) gimė Pietų Prancūzijoje išeivių iš Komorų salų šeimoje, auginančioje dar devynis vaikus. Paauglystėje būsimoji dainininkė buvo perspektyvi sportininkė šuolių į aukštį rungtyje, vėliau pasirašė sutartį su „Ford Models Europe“ agentūra ir tapo populiariu modeliu. Dirbo Milane, Keiptaune bei Niujorke, kur ir praleido septynerius metus. Tačiau visiškai netikėtai Nadja paliko podiumą ir grįžo į Prancūziją, kad įgyvendintų svarbiausią savo gyvenimo svajonę – pradėti muzikinę karjerą.

Pasirinkusi sau slapyvardį Imany, kas išvertus iš svahilių kalbos reiškia „tikėjimą”, ji pradėjo koncertuoti Paryžiaus baruose ir džiazo klubuose. Mergaitė iš egzotinių kraštų, dainuojanti apie meilę, darė tai taip švelniai ir nuoširdžiai, kad greitai apie pradėjo kalbėti ne kaip apie „dainuojantį modelį“, o kaip apie pačią ryškiausią jaunąją soul žvaigždę. Regis jos dainose, kuriose susipynė džiazo, bliuzo ir etninės muzikos stiliai, uždainavo pati Juodojo žemyno siela – neapsakomai subtiliai ir jausmingai.

Galutinai visus taškus ant “i” sudėjo Imany debiutinis albumas „The Shape of a Broken Heart“, išleistas 2011 m. ir tapęs platininiu. Atskleisdama albumo pavadinimo paslaptį, pati dainininkė yra sakiusi: „Jūs niekada nepastebėdavote, kad Afrikos žemynas primena sudaužytą širdį?“.

IMANY koncertas vyks liepos 28 d. 20 val. Vilniaus universiteto didžiajame kieme.

Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt

 


Šiame straipsnyje: Imanykoncertasmuzikascena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių