Muzikanto automobilyje – beisbolo lazdos

Roko grupės "Rebelheart" lyderis Darius Mickus nusikvatoja: "Važinėju pensininkų automobiliu. Tačiau išlipęs iš mersedeso į kitą automobilį jau nenorėčiau persėsti."

Patogus kaip laivas

Likimo ironija. Prieš interviu D.Mickus atidavė meistrams pakeisti 1994 m. laidos senuko "Mercedes 180 C" žvakių laidus, todėl buvo priverstas persėsti prie mirtino mersedeso konkurento – BMW vairo.

"Ne, – kvatojasi dainininkas, važiuodamas 1994 m. laidos žmonos "BMW 325", – "merso" neišduosiu ir į BMW nekeisiu. Taip, abu automobiliai puikūs, bene geriausi ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Bet BMW pernelyg agresyvus, dažniau genda, o "Mercedes" – patikimesnis. Didelis, saugus ir patogus kaip laivas."

Dabartinis tamsiai mėlynos spalvos benzinu varomas Dariaus "Mercedes" – tik trečiasis jo automobilis. Keturiasdešimtmetis dainininkas juokiasi: "Vairuotojo pažymėjimą turiu, atrodo, tik aštuonerius metus."

Anksčiau, teisinasi šypsodamasis, žmonėms nedažnai reikėdavo vairuotojo pažymėjimo.

Įsirėžė į stulpą

"Prieš baigdamas vidurinę mokyklą, dar būdamas abiturientu, nusprendžiau, kad vairuotojo pažymėjimą visada spėsiu gauti, geriau įgysiu specialybę, išmoksiu įkalti vinį į sieną. Ir tapau profesionaliu staliumi", – pasakoja D.Mickus. Jis prunkštelėja prisiminęs, kad rengėsi pirkti kadaise jam labai patikusį "Mercedes 240 E", pravardžiuojamą agurku.

Prieš paskelbiant nepriklausomybę jis mokėsi automobilininkų mokykloje, tačiau politinė situacija, chaosas lėmė, kad D.Mickaus mokslai buvo atidėti vėlesniam laikui.

3 tūkst. 500 eurų kainavęs "Mercedes 180 C' – trečiasis jo automobilis. Pirmasis, sakė "Rebelheart" lyderis, buvo "Opel Cadet", po to – mažutė "Mazda 121".

Su opeliu susijusi pati nemaloniausia automobilinė D.Mickaus istorija. Valentino dienos naktį Darius po koncerto klube "Gesta" skubėjo namo. Žiema, slidu. Maždaug 80 km/val. greičiu kildamas į Aleksoto kalną ir persirikiuodamas iš antrosios į pirmąją eismo juostą jis nesuvaldė mašinos ir įsirėžė į stulpą.

"Kitą dieną su grupe koncertavome Vasario 16-osios proga. Lūpa ištinusi, kojos traumuotos, nes variklis beveik prispaudė mane", – prisiminė D.Mickus.

Tik viena akimirka

Po nemalonios, bet netragiškai pasibaigusios pamokos "Rebelheart" lyderis automobiliu važinėja protingai.

Kvailystė, nesąmonė, beprotystė! Tokiais epitetais D.Mickus žarstosi, vertindamas neprotingai, agresyviai važinėjančius vairuotojus: "Viena akimirka gali apversti tavo, kito gyvenimą ar net jį atimti. Tik viena kvaila akimirka!"

Mažutė "Mazda 121" jam kelia linksmus prisiminimus. D.Mickus juokiasi: "Važiuoju nuo kalno, ji, lengvutė ir maža, tik "brrrr" ir aplenkdavo visus! Tačiau mersedesas – gerokai saugesnis, patikimesnis, kokybiškesnis automobilis. Ne plastmasė!"

Patinka galingas variklis

Juoda skarele galvą apsirišęs dainininkas pripažįsta, kad automobilio išvaizda jam nėra labai svarbus dalykas. D.Mickaus mersedesas – be blizgučių, juostelių, pagražinimų.

Mašiną jis prižiūri, tačiau salonas, D.Mickaus žodžiais, dažniausiai primena tvartą. "Mat su savimi vežuosi penkerių metų juodą didelį rotveilerį Rokį", – paaiškina Darius.

Renkantis automobilį dainininkui svarbu patikimumas, galingas variklis, patogumas, kokybiška važiuoklė. D.Mickui patinka automatinė greičio pavarų dėžė ir keturi varantieji ratai.

Taip, 1,8 litro talpos variklis nėra galingas, tačiau įspūdingesnio Dariui reikia ne tam, kad lygiame kelyje išspaustų didelį greitį: "Svarbu greitai išvažiuoti iš bet kokios situacijos, turėti galimybę ištaisyti klaidą."

Dabar jis kultūringas, tvarkingas ir besistengiantis rodyti pavyzdį vairuotojas. Taip, yra važiavęs ir greičiau, mersedesu – 180 km/val. , o žmonos BMW – ir 210 km/val. greičiu.

Salono turinys margas

"Kiekvienas vyras privalo išmanyti pagrindinius techninius niuansus, – įsitikinęs D.Mickus. Į variklį ar greičio dėžę "Rebelheart" lyderis nelenda, tačiau apie automobilius išmano neblogai.

Jis visada vežiojasi įvairių raktų rinkinį, gesintuvą, vaistinėlę, 6 l talpos kanistrą, atsarginį ratą.

"Pakeisti ratą? Oi, vienas du! Keičiau daugybę kartų. Tik reikia įrankius turėti, nes kitaip – ate!" – kalba D.Mickus.

Kartą kelyje netoli Elektrėnų sprogo dainininko automobilio padanga. Pakeitė atsargine, tačiau, važiuojant per Elektrėnus, sprogo ir antroji. Laimė, žiemą, apie 22 val., į pagalbą iš Kruonio atskubėjo draugai.

Darius vežiojasi ne tik būtiniausius automobiliui daiktus, bet ir džemperį, batus, higienos reikmenis. Alkoholio? Ne, griežtai purto galvą D.Mickus.

Tačiau pajuokavus apie ginklus, "Rebelheart" vokalistas neslepia, jog po ranka ir bagažinėje jis turi beisbolo lazdą: "Dabar tokie laikai, kad reikia kažkuo apsiginti nuo chuliganų."

Bauda 1170 litų

Jo svajonių mašina – "Mercedes Benz". Jei leistų finansinės galimybės, pirktų naujausią, galingą, bent su 4 l talpos varikliu modelį. D.Mickui nereikia įmantrybių. Važiuodamas šiltą vasaros dieną jis net neįjungia kondicionieriaus, nes tuomet suserga.

"Automobilis – kaip rankos, šiais laikais tai būtina susisiekimo priemonė", – tikina visą Europą ir Lietuvą be didelių ekscesų išvažinėjęs dainininkas.

Kartais kelyje Darius prasižengia. Tačiau baudas moka už smulkius prasižengimus. Didžiausia? Dainininkas juokiasi: "Už stulpą, nukirstą su "Opel Cadet", sumokėjau 1170 litų."

O prietarai? Netiki! D.Mickus neleidžia užkariauti savo galvos blogoms ir prietaringoms mintims. Tačiau ir po daugelio metų jis prisimena vieną vaikystės įvykį. Tuomet jis buvo tik ką išmokęs važinėtis dviračiu ir, žinoma, girdėjo prietarą apie juodą katę.

"Tą dieną važiavau žvyrkeliu, ir lyg tyčia kelią perbėgo juoda katė, – prisimena D.Mickus. – Po keliasdešimties sekundžių kritau nuo dviračio ir iki kraujo nusibalnojau kelius."


Šiame straipsnyje: Darius Mickus

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
ir taip baidykle, o dar issisiepes.Kosmaras

Saulius1

Saulius1 portretas
Na ir?.. džiaugtis kad kažkas Merso susitvarkyt negali?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių