„Moterys meluoja geriau“ toliau karaliauja Latvijoje

  • Teksto dydis:

Televizijos serialų gerbėjams „Moterys meluoja geriau“ liudija apie lietuviškų serialų bumo pradžią Lietuvoje. 2008 metais pradėtas kurti kultinis TV3 serialas, rodos, tiesiog pasmerktas sėkmei. Ir ne tik Lietuvoje, mat praėjusią savaitę Rygoje pristatytas jau trečias latviškos serialo versijos sezonas. Šį televizijos serialą latviai tiesiog dievina – praėjusiais metais „Vinas melo labak“ pavadinimu pristatomas „Moterys meluoja geriau“ pelnė geriausio televizijos serialo titulą.

Latviškas serialo scenarijus, sukurtas pagal to paties pavadinimo Daivos Vaitkevičiūtės romaną, buvo šiek tiek adaptuotas, tačiau istorijos ir personažai liko autentiški. „Šiek tiek bėdų turime su humoru, latviai jį supranta kiek kitaip, todėl kartais bajerius tenka galvoti naujus“, – apie darbo ypatumus kalba į Latviją gyventi persikėlęs serialo prodiuseris Rimvydas Martinaitis.

Tačiau visa kita – kaip iš pypkės. R. Martinaitis pasakoja apie naujo serialo sezono pristatymo vakarėlį, kuris buvo itin vykęs. „Tema buvo vestuvės. Padarėme linksmą aktorių fotosesiją, renginio vedėjas sudainavo keletą vestuvinių dainų, – pasakoja prodiuseris, – O viskas vyko... boulinge!“

Per pristatymą buvo parodyti naujo serialo sezono anonsai, ištraukos, pakalbinti aktoriai. Renginys sulaukė daug žiniasklaidos dėmesio. Ir ne veltui – juk „Vinas melo labak“ surinkta geriausių Latvijos teatro ir kino aktorių komanda.

„Naujame sezone su mumis dirbti pradėjo daug garsių, vyresnių aktorių, kurie buvo pačios didžiausios žvaigždės tarybiniais laikais. O kitos žymiausios televizijos ir teatro žvaigždės su mumis jau nuo pirmo sezono. Su jais dirbti lengva ir smagu, be to, visi tiesiog įsimylėję serialo režisierių Sigitą Račkį“, – pasakoja serialo prodiuseris.

Ištvermingiausi vakarėlio dalyviai po pristatymo ir boulingo žaidimo išskubėjo į Rygos senamiestį pratęsti linksmybių. Prodiuseris R. Martinaitis prisipažįsta, kad pastaruoju metu kūrybinė komanda linksminasi retai: „Dabar visų grafikas labai įtemptas, populiariausi šalies aktoriai turi daug spektaklių, filmavimų, ruošiasi naujoms premjeroms“.

Lietuvoje „Moterys meluoja geriau“ TV3 žiūrovus džiugino net septynis sezonus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių