Moterų treneris M. Kalendra: nustebau, kiek daug Lietuvoje turtingų žmonių

  • Teksto dydis:

LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ buvęs žinių žurnalistas Martas Kalendra papasakos apie patirtį prieš metus pradėjus asmeninio moterų trenerio karjerą.

„Daugelis moterų, trokštančių sportuoti namie su asmeniniu treneriu, itin pasiturinčios. Dažniausiai tai aukštus postus, gerai apmokamus darbus turinčios damos arba tokios, kurių vyrai – itin turtingi. Tokie žmonės gyvena didžiuliuose prabangiai įrengtuose privačiuose namuose, greta kurių puikuojasi ne vienas naujas automobilis. Jų namuose sukasi ne tik auklės, namų ekonomės, asmeniniai virėjai, tačiau ir vairuotojai... Yra net tokių klienčių, kurios siūlė kartu su jomis vykti į egzotiškas keliones. Joms nieko nereiškia apmokėti kelionę ir visas jos išlaidas asmeniniam treneriui, kad galėtų sportuoti atostogų metu. Lietuvoje išties daug turtingų žmonių....“, – pasakojo jaunas vyras.

Laidos tema – pinigai: kodėl kyla kainos ir nejau tikrai lietuviai mėgsta pasirodyti, gyventi ne pagal kišenę, o atlyginimą imti juodais pinigais?

Nusprendžiau pabandyti pragyventi iš viso gyvenimo hobio – mezgimo. To, ką uždirbu per rudenį ir žiemą, pakanka pragyventi visiems metams.

Visos laidos metu kojines neįtikėtinu greičiu mezgęs 53-ejų Raimundas Mikuševičius iš Panevėžio prisimins, kaip Lietuvoje prasidėjus krizei neteko statybininko darbo. „Tai buvo aukso laikai, uždirbdavau nuo 1,5 iki 3–4 tūkstančių eurų. Neverkiau, neprasigėriau, o nusprendžiau pabandyti pragyventi iš viso gyvenimo hobio – mezgimo. To, ką uždirbu per rudenį ir žiemą, pakanka pragyventi visiems metams. Dienai pragyventi maistui man pakanka ir dviejų eurų“, – pasakos Raimundas.

O devynių barų steigėjas Kristupas Baublys prisipažins, kad kainas kelti buvo priverstas. „Kainas restoranuose ir baruose kelti visi buvo priversti dėl algų kilimo, akcizų didėjimo ir todėl, kad išlaikyti darbuotojus šioje srityje itin sunku. Pramokę amato padavėjai, barmenai ir virėjai lekia į užsienį...“, – sakys Kristupas.

Jekaterina Sulejeva, trylikos vaikų globėja, užauginusi dar ir du biologinius vaikus, prisipažins, kad su vyru persikėlė gyventi į kaimą, jog galėtų globoti vaikus. „Mieste išgyventi tokiai šeimynai būtų neįmanoma. Viską – nuo mėsos, daržovių, vaisių, duonos – užsiauginame ar gaminamės patys. Vienintelė mūsų pramoga – knygos“, – pasakos Jekaterina.

„Minimalaus poreikių krepšelio dydis tik įrodo, kad mūsų šalyje faktiškai nėra viduriniosios klasės, o ir ta pati, kuri yra, lyginant su Vakarų pasauliu – varguoliai“, – teigs Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas.

Pokalbių laida „Valanda su Rūta“ – šį ketvirtadienio vakarą 19.30 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių