Modelis pirmąjį siaubo romaną perskaitė penkerių

Erotiškos fotosesijos, trijų pirštų kombinacija, pozavimas karste, dalyvavimas konkurso "Mis Lietuva" atrankoje raudonai dažytais plaukais, konkurse sulaužyta nosis ir pusmetrio randas ant kojos. Daugiau priešų nei draugų turinti 21 metų Gabrielė Matelytė neprimena stereotipiškos blondinės.

– Gabrielė-Gutt Gutauskaitė dabar kitas žmogus?

– Tikrai taip! Asmens dokumente mano pavardė jau Matelytė. Naujas lapas, naujas įrašas "Google". Tiesa, nuo to niekas nesikeičia. Pirmiausia reikia keistis savyje. Esu tikras Dvynys, vardas taip pat Dvynio ženklo. Tikra šizofrenikė (juokiasi).

– Pavardės keitimas – noras atsiriboti nuo skandalingosios įvaizdžio?

– Priežasčių daug. Man labai gėda, kad dalyvavau konkurse "Mis Lietuva" – prikalbino prodiuseriai. Svarbi priežastis pakeisti pavardę buvo tai, kad mane užaugino mama. Nenoriu garsinti tėvo pavardės.

– Kalba pyktis?

– Ne, gal tik taip atrodo. Nesu piktas žmogus ir nuoskaudos nejaučiu. Nejaučiu jam išvis jokių emocijų. Tėvai išsiskyrė, kai man dar net nebuvo vienų. Atsimenu, kad į tėvą, kai seniau dar palaikydavau ryšius, kreipdavausi vardu. Dabar nežinau, kur jis, ką veikia. Bet skausmo neliko. Kam negatyvumą laikyti savyje? Tam yra ir labai nuostabių emocijų.

– Kokia naujoji Gabrielė Matelytė?

– Nemėgstu kalbėti apie save – man tai skamba kaip susireikšminimas. Apie tave turi kalbėti kiti žmonės. Nors, tiesa, nelabai klausau, ką apie mane kalba kiti.

– Tuomet tėkškite ant stalo blogąsias savybes.

– Užsispyrusi, šiek tiek arogantiška su kai kuriais žmonėmis, dažnai žeriu tai, ką galvoju. Deja, šiais laikais ši savybė nevertinama. Tiesa, šiurkščią tiesą išmokau pasakyti maloniau. Bet ir tai žmonės pripažįsta sunkiai. Esu gan principinga, pernelyg greitai užsidegu, kartais neadekvačiai reaguoju, supykstu ir po 10 minučių it energetinis vampyras, tarsi nieko nebūtų įvykę, bendrauju spinduliuodama. Nemoku prašyti pagalbos, nors jau išmokau atsiprašyti. Nemoku priimti kritikos. Patikslinsiu – iš nekompetentingų žmonių.

– Oho, atvirai! Kodėl gailitės, kad dalyvavote konkurse "Mis Lietuva"? Juk mūsų  klaidos, išgyvenimai kaip ir raukšlės – tikra mūsų patirtis.

– Dabar mane dažnai sieja tik su konkursu "Mis Lietuva". Bet ar dalyvavimas jame – pasiekimas? Kažko pasiekiau kaip modelis, kuris Lietuvoje buvo nereikalingas, kurio ūgis pernelyg mažas – tik 168 cm. Beje, kaip Natalie Portman, Kate Moss, Angelina Jolie (nusijuokė). Neturiu pagrindinės modelių agentūros, nesiuntinėjau nuotraukų, atstovauju sau ir mane pastebėjo per socialinį tinklą "Facebook".

O "Mis Lietuva" buvo laiko gaišinimas...

– Bet sugebėjote patekti į skandalą – į atranką "Mis Lietuva" atėjote nusidažiusi plaukus rožine spalva, o konkurse kiaurai perėjote stiklinę vitriną ir susilaužėte nosį, nors pėdsakų jau nematyti.

– Bet ant kojos liko pusmetrio randas. Nosies lūžio nematyti, bet naktį, man miegant, girdėti padariniai.

Anksčiau apie mane rašydavo kaip apie modelį, dabar – kaip skandalingai išgarsėjusią "Mis Lietuva" dalyvę. Bet turbūt dėl to mane ir pakvietė? Dažniausiai šio konkurso dalyvės – pilkos pelytės, kalbančios apie grožį ir kaip joms visoms rūpi taika pasaulyje – tai stereotipiška ir labai nenuoširdu. Konkurso organizatoriams reikėjo prieskonio...

– ... aitriojo...

– ... pipiro toje visoje saldžioje makaronų sriuboje.

– Provokuojanti Gabrielė vis dar neranda savęs?

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių