„Misija: Vilnija“ pradeda kelionę po Vilniaus kraštą

  • Teksto dydis:

Jau šį sekmadienį LRT televizijos eteryje startuoja pirma Vilniaus kraštui skirta laida „Misijos: Vilnija“. Laidos vedėja, žinoma atlikėja Katažina Zvonkuvienė pakvies į gimtąjį savo kaimą, kur ją pasitiks iki šiol viešumos vengusi mama Halina.  Kokia yra Pietryčių Lietuvos kasdienybė?

Visgi kasdienybe laida neapsiribos. „Per gyvenimo rutiną pamėginsime atskleisti kur kas platesnes ir sistemiškesnes problemas, kurias įvardins Medininkų bendruomenės nariai ir pati laidos vedėja“, – sako laidos kūrėjai.

„Kai teko išvažiuoti iš čia, susidūriau su žiauroka tikrove. Manęs nepriėmė, nes aš buvau lenkė“, – atsimena K. Zvonkuvienė. Gyventojai sutaria, kad norint, jog įvyktų pokyčių tiek jų krašte, tiek visoje šalyje, privalo pradėti keistis patys žmonės.

Pokyčių išvys ir laidos žurnalistai, analizuosiantys prekybinius ryšius tarp Lenkijos ir Lietuvos. Pasirodo, kad ne tik lietuviai važiuoja į kaimyninę šalį ieškoti pigios produkcijos – krepšių krauti lenkai važiuoja ir čia. O štai Lietuvos totoriai parodys kur kas ramesnę ir santūresnę gyvenimo pusę, nors jų bendruomenė yra blaškoma emigracijos. Lietuvos gyvo istorinio paveldo likučius „Misija: Vilnija“ skaičiuos Keturiasdešimt totorių kaime.

„Misija: Vilnija“ su K. Zvonkuviene – sekmadienį 15.30 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
būtų sužinoti, kas , kur ir kada nepriėmė todėl , "kad aš esu lenkė" ? Ar čia tik prieskonis , įprastas palaikyti įtampą? Taip pat skundėsi ir Evelina Sašenko , besiruošdama eurovizijai . Niekingi pliurpalai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių