„Mis Visatos“ karūna atiteko prancūzei

  • Teksto dydis:

Filipinuose vykusiuo grožio konkurso „Mis Visada“ karūna pirmadienį atiteko 23-ejų metų odontologijos studentei iš Prancūzijos.

Pasak jos, ši pergalė dar labiau išpopuliarins konkursą Europoje ir padės jai įgyvendinti jos siekį – į mokyklas atvesti daugiau vaikų iš skurdžiai gyvenančių šeimų.

Iris Mittenaere (Iris Mitanar) iš Lilio, šiaurės Prancūzijoje, iš susijaudinimo ir džiaugsmo rankomis dengėsi veidą, kai džiūgaujant Maniloje ant jūros kranto esančioje arenoje „Mall of Asia“ susirinkusiems žiūrovams pernykščio konkurso nugalėtoja filipinietė Pia Wurtzbach (Pija Vurcbach) jai atidavė gražiausios visatos moters karūną.

Pirmąja vicemis tapo „Mis Haitis“ Raquel Pelissier (Rakel Pelisjė) – 25-erių metų moteris, išgyvenusi 2010 metų žemės drebėjimo katastrofą Haityje, o antrąją vicemis buvo paskelbta „Mis Kolumbija“ – 23-ejų metų dizainerė konstruktorė ir fotografė Andrea Tovar (Andrėja Tovar).

„Pati populiariausia „Mis Visata“

Baigdamas vesti renginį, programos vedėjas amerikiečių komikas Steve'as Harvey (Stivas Harvis) leido sau pajuokauti: „Perskaičiau teisingai“, – taip jis prisiminė savo pernykštę klaidą Las Vegase, kai suklydęs nugalėtoja paskelbė „Mis Kolumbiją“ Ariadną Gutierrez (Ariadną Gutjeres), o ne P.Wurtzbach.

Šiemet per renginį ši vedėjo klaida buvo dažnai prisimenama.

„Vienas dalykas, kurį išmokau gyvenime, yra tai, kad padaręs klaidą turi eiti toliau, žmogau, ir viskas“, – pasakė S. Harvey.

Savo atsisveikinimo kalboje visatos gražuolės titulą naujai nugalėtojai perdavusi P. Wurtzbach padėkojo S. Harvey už tai, kad padarė ją „pačia populiariausia „Mis Visata“. Atsakydamas S. Harvey padėkojo gražuolei, kad ši, savo ruožtu, padarė jį pačiu populiariausiu „Mis Visata“ vedėju.

I. Mittenaere yra pirmoji pergalę šiame konkurse iškovojusi „Mis Prancūzija“ per daugiau nei 60 metų.

Padės lankyti mokyklas

„Manau, kad Prancūzijai ir Europai tikrai reikia „Mis Visatos“, nes šios karūnos jos taip ilgai neturėjo“, – sakė gražuolė spaudos konferencijoje po renginio, atsakydama į klausimą, kaip jos pergalę vertins tėvynainiai.

Pasak jos, šis konkursas Prancūzijoje nėra toks populiarus kaip kitose šalyse, tačiau „Prancūzijos žmonės dabar jį pamėgs ir kasmet žiūrės „Mis Visata“ transliacijas.

„Labai didžiuojuosi, atveždama šią karūną į Europą“, – sakė nugalėtoja.

Pasak I. Mittenaere, per šiuos metus pagrindinis jos uždavinys bus padėti vaikams, ypač mergaitėms, lankyti mokyklas.

Tuo metu R. Pelissier sakė, kad žemės drebėjimas Haityje, kuriame, pasak pareigūnų, žuvo daugiau nei 300 tūkst. žmonių ir dar daugiau nei 1,5 mln. buvo priversti palikti savo namus, ir jos sėkmė konkurse tik užtvirtino jos išgyvenimus, nes ji „nusprendė būti labai pozityviu žmogumi ir išmoko svarbią pamoką“.

Suvaidino lėlę

„Šiandien esu čia tik todėl, kad įgyvendinu savo svajones“, – sakė R. Pelissier, kuri mokosi optometrijos specialybės magistrantūroje. Norėdama dalyvauti šiame konkurse ji turėjo pati rasti lėšų, kadangi jos buvę rėmėjai atsisakė, nusprendę padėti spalio mėnesį dalį Haičio nusiaubusio uragano „Matthew“ aukoms.

Šių metų „Mis Visata“ konkurse, kurio teisės oficialiai priklauso Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), dalyvavo 86 kandidatės.

Pagrindiniu jo akcentu tapo nacionalinio kostiumo rungtis, kurią nugalėjo 24-erių metų manekenė iš Mianmaro Htet Htet Htun, pasirinkusi Mianmaro tradicinio lėlių teatro kostiumą. Ji sužavėjo žiūrovus suvaidinusi už virvučių tampomą lėlę.

Teisėjai iš karto atrinko dvylika kandidačių, o 13-ąją balsuodami internetu išrinko renginio žiūrovai iš viso pasaulio, iš viso balsavę 100 mln. kartų.

Šis konkursas yra labai populiarus Filipinuose, nors vyko gana neramiu šaliai metu – vyriausybei pradėjus žiaurų karą su narkotikų prekeiviais ir kovą su islamo ekstremistais pietinėje šalies dalyje. Dėl to Maniloje renginio metu buvo imtasi sustiprintų saugumo priemonių.


Šiame straipsnyje: mis Visatakonkursasprancūzė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių