Mirė „Žvaigždžių karų“ robotą R2-D2 suvaidinęs britų aktorius K. Bakeris

  • Teksto dydis:

Britų aktorius Kenny Bakeris (Kenis Beikeris), kuris „Žvaigždžių karų“ (Star Wars) filmuose suvaidino narsųjį robotą R2-D2, šeštadienį mirė, pranešė jo agentas ir giminaičiai. Jam buvo 81 metai.

„K. Bakeris, deja, mirė, šeštadienį ryte jį rado jo sūnėnas Drew (Dru), kuris vėlesnę jo gyvenimo dalį juo rūpinosi“, – sakoma aktoriaus agento Johnny Manso (Džonio Manso) pareiškime AFP.

Agentas nurodė, kad K.Bakeris jau kuris laikas sirgo, ir pridūrė: „Kenny išties buvo puikus draugas, vienas maloniausių žmonių, kokius tik galėtum norėti sutikti, ir nepaprastas, talentingas atlikėjas.“

K.Bakerio sūnėnas Drew Myerscough (Dru Majerskau) vietos žiniasklaidai papasakojo, kad jo dėdė beveik dešimtmetį kentė nuo kvėpavimo problemų.

K.Bakeris, kuris buvo vos metro ūgio, droidą R2-D2 suvaidino 1977-ųjų „Žvaigždžių karuose“ ir penkiuose vėlesniuose filmuose.

Markas Hamillas (Markas Hamilas), kuris pirmuosiuose trijuose filmuose vaidino Luką Skaivokerį, pagerbė „ištikimą draugą visam gyvenimui“.

„Man nepaprastai patiko jo optimizmas ir ryžtingumas. Jis BUVO tas droidas, kurio ieškojau!“ – parašė jis „Twitter“ ir paskelbė senas nespalvotas nuotraukas, kuriose jie įsiamžinę drauge.

„20th Century Fox“ paskelbė K.Bakerio veikėjo ir jo bičiulio C3PO nuotrauką ir parašė: „Ilsėkis ramybėje, Kenny Bakeri, R2-D2 širdie ir siela.“

Sėdėdamas invalido vežimėlyje K.Bakeris dalyvavo praėjusių metų filmo „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ (Star Wars: The Force Awakens), kurio kūrėjų sąraše minima ir jo pavardė, europinėje premjeroje Londone.

„Deja, jis pernelyg sirgo, kad būtų naujų „Žvaigždžių karų“ filmų dalis, – televizijai „Sky News“ sakė jo dukterėčia Abigail Shield (Abigail Šild). – Bet tam tikri žmonės su juo konsultavosi.“

Kaip rašoma jo oficialiame tinklalapyje, Kenny gimė Birmingame 1934 metų rugpjūčio 24 dieną. Vaidinti jis pradėjo būdamas 16-kos, su trupe „Burton Lester's Midgets“.

Be „Žvaigždžių karų“, jis vaidino ir kituose kultiniuose 9-ojo dešimtmečio filmuose, pavyzdžiui, „Time Bandits“ ir „Flešas Gordonas“ (Flash Gordon).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių